Reaccions
El món gastronòmic celebra el canvi de gestió
Satisfacció en el món de la gastronomia catalana després de la cessió per cinc anys a la Generalitat de l’ús sense cost de la marca Cuina Catalana. Diverses personalitats del sector consideren que la gestió de la marca mai hauria d’haver sigut privada i aplaudeixen la cessió, a més de preguntar-se com va ser possible que un particular registrés un concepte tan genèric com aquest.
"La cuina catalana, especialment rica i diversa per la varietat de terres, biodiversitat i història, és patrimoni és de tots, és un objecte cultural, com la llengua, que pertany a qui la parla i l’escriu", raona Toni Massanés, autor del Corpus del patrimoni culinari català (2006) i director de la Fundació Alícia. Segons el president de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, Carles Vilarrubí, "la cuina és cultura i forma part d’un patrimoni col·lectiu al qual no hem de renunciar. La cuina catalana és de tots".
La xef Carme Ruscalleda està contenta. "Ara tenim un nom potent que ens agrupa, que pot seduir el món sencer", assenyala. El seu col·lega Jordi Vilà demana "preservar la nostra identitat, el que ens identifiqui, però amb una mirada lliure, oberta i generosa". "¿Qui es pot penjar l’etiqueta de cuina catalana? ¿Quina és la línia vermella? Tenim un excés d’informació, d’encreuament de cultures. ¿Què és i què no és cuina catalana? Això mereix un debat".
- Transport públic La T-Jove continuarà rebaixada al 50% el 2026
- Segona vida (23) / JORDI VILA-PUIG Jordi Vila-Puig, exjugador del Barça d’hoquei patins: "La meva vida és una aventura en el món de l’esport"
- Joan Baltà, director de Barcelona Sagrera Alta Velocitat: "L’estació de la Sagrera encara necessita sis anys més d’obres"
- Assaig Escapar-se dels Testimonis de Jehovà
- LA CLAU En l'elefant de Manuel Valls
- Aquesta és la ciutat on és estiu tot l’any: té més de 300 dies de sol, una temperatura mitjana de 22 graus i un centre històric de postal
- Estudi de Stanford Vacunar-se contra l’herpes podria reduir el risc de demència i fins i tot frenar l’avanç de la malaltia
- Operada del peroné Aitana Bonmatí estarà cinc mesos de baixa i es perdrà el que queda de temporada
- Prensa Ibèrica llança Cauro, la seva nova agència que uneix creativitat i tecnologia
- Indústria agroalimentària La Generalitat avança una auditoria sanitària i més protocols a les granges catalanes per blindar-les contra la pesta porcina
