Catalunya ven l’atractiu de la seva oferta gastronòmica
Illa i Sàmper visiten l’estand de la Generalitat, que aquest any celebra la designació com a Regió Mundial de la Gastronomia
La designació de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia el 2025 és el millor aparador per atraure el visitant de Fitur. «Tenim alguns dels millors restaurants del món i grans cuiners condecorats amb estrelles Michelin», va assegurar Miquel Sàmper, conseller d’Empresa i Treball, en la presentació de l’estand català, ahir. El president de la Generalitat, Salvador Illa, va recordar que l’activitat turística ja suposa un 14% de l’activitat econòmica de Catalunya i que fins a 70.000 empreses formen part del sector turístic català.
Els encants de Catalunya en aquest sentit són grans. Des de les carxofes i els calçots que es produeixen al Llobregat, els olis de les Garrigues i Siurana, els arrossos del delta de l’Ebre o la fruita fresca de l’Empordà i del Segrià fins a la potent indústria agroalimentària que elabora els més delicats dolços i torrons, embotits amb segell de qualitat europea i les anxoves, ostres i caviar més reconeguts. I, per descomptat, tot el receptari tradicional que va des del pa amb tomàquet fins als canelons més elaborats.
Per celebrar el títol de Regió Mundial de la Gastronomia, Catalunya ha organitzat un intens programa d’activitats, que van des del descobriment de l’activitat agrària i ramadera i la producció d’aliments fins a la indústria i els restaurants de totes les categories. «Si som la primera regió mundial de la gastronomia és perquè ens ho hem guanyat, perquè tenim un sector competent fruit d’un llegat que ve de lluny», proclamava fa tot just un mes Illa en l’acte en el qual va presentar l’agenda d’activitats que s’ha programat per a aquesta celebració.
Notícies relacionadesDiversificació econòmica
Illa va recordar que Espanya és líder en turisme i que en l’economia catalana, si bé el turisme és important, altres sectors tenen gran importància. En concret, es va referir al sector primari i al sector industrial. Illa també va esmentar la potència de Catalunya en el sector educatiu. «El nostre objectiu és continuar reforçant l’activitat turística a Catalunya, així com la resta de l’activitat econòmica. Bona prova d’això és la decisió presa recentment per una entitat de tornar a Catalunya. Això demostra que el bon camí és el de l’estabilitat institucional i la seguretat jurídica», va assegurar Illa durant la seva intervenció en la presentació de l’estand de Catalunya.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Sorteig Extraordinari de Nadal 2025 Comprovar Loteria Nadal 2025: consultar si el meu dècim té premi
- Sorteig Extraordinari de Nadal On ha tocat el Gordo de Nadal 2025: el primer premi cau a la zona més castigada pels incendis de l’estiu
- Tradicions amb encant El poble de Catalunya que té un pessebre vivent de més de 200 persones: dia, horari i entrades
- Mobilitat Viatges il·limitats per 6,20 euros a l'any: així pots demanar la targeta social a Barcelona per a majors de 60 anys o discapacitats amb rendes baixes
- Festes Aquests són els regals de segona mà més sol·licitats pels catalans: una opció més sostenible que triomfa a Nadal
- Festes Viu un Nadal de somni per a tota la família als Pirineus catalans amb activitats gratuïtes, tallers i concerts: només al desembre
- Hola Netflix, adeu cines El final d’una era en el cine: així van ser les dues setmanes més convulses al Hollywood del segle XXI
- IRTA-CReSA L’auditoria del Govern considera «segur» el laboratori d’on se sospita que va sortir el brot de pesta porcina
- ¿Què han votat els teus parents en les eleccions d’Extremadura? Mapa de resultats carrer a carrer
- SORTEIG DE NADAL 2025 El Gordo premia hotelers que van alimentar els bombers en els incendis de Lleó: «Ho hem sabut a l’anar a donar menjar a les vaques»
