Catalunya ven l’atractiu de la seva oferta gastronòmica
Illa i Sàmper visiten l’estand de la Generalitat, que aquest any celebra la designació com a Regió Mundial de la Gastronomia
La designació de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia el 2025 és el millor aparador per atraure el visitant de Fitur. «Tenim alguns dels millors restaurants del món i grans cuiners condecorats amb estrelles Michelin», va assegurar Miquel Sàmper, conseller d’Empresa i Treball, en la presentació de l’estand català, ahir. El president de la Generalitat, Salvador Illa, va recordar que l’activitat turística ja suposa un 14% de l’activitat econòmica de Catalunya i que fins a 70.000 empreses formen part del sector turístic català.
Els encants de Catalunya en aquest sentit són grans. Des de les carxofes i els calçots que es produeixen al Llobregat, els olis de les Garrigues i Siurana, els arrossos del delta de l’Ebre o la fruita fresca de l’Empordà i del Segrià fins a la potent indústria agroalimentària que elabora els més delicats dolços i torrons, embotits amb segell de qualitat europea i les anxoves, ostres i caviar més reconeguts. I, per descomptat, tot el receptari tradicional que va des del pa amb tomàquet fins als canelons més elaborats.
Per celebrar el títol de Regió Mundial de la Gastronomia, Catalunya ha organitzat un intens programa d’activitats, que van des del descobriment de l’activitat agrària i ramadera i la producció d’aliments fins a la indústria i els restaurants de totes les categories. «Si som la primera regió mundial de la gastronomia és perquè ens ho hem guanyat, perquè tenim un sector competent fruit d’un llegat que ve de lluny», proclamava fa tot just un mes Illa en l’acte en el qual va presentar l’agenda d’activitats que s’ha programat per a aquesta celebració.
Notícies relacionadesDiversificació econòmica
Illa va recordar que Espanya és líder en turisme i que en l’economia catalana, si bé el turisme és important, altres sectors tenen gran importància. En concret, es va referir al sector primari i al sector industrial. Illa també va esmentar la potència de Catalunya en el sector educatiu. «El nostre objectiu és continuar reforçant l’activitat turística a Catalunya, així com la resta de l’activitat econòmica. Bona prova d’això és la decisió presa recentment per una entitat de tornar a Catalunya. Això demostra que el bon camí és el de l’estabilitat institucional i la seguretat jurídica», va assegurar Illa durant la seva intervenció en la presentació de l’estand de Catalunya.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Segona vida (25) / LUIS MILLA "Hisenda em va fer una inspecció quan me’n vaig anar del Barça al Madrid"
- Canvi climàtic Joan Roig dimiteix com a alcalde d’Alcanar a ‘Salvados’: «Ens ve una cosa molt greu, molt greu»
- Joan Roig, d’Alcanar, primer alcalde que dimiteix pel canvi climàtic
- Programa solidari Catalunya es bolca contra el càncer en ‘La Marató 2025’
- Lloc recomanat El petit poble de Tarragona que 'National Geographic' considera "una obra d'art"
- Crisi ramadera Els casos de pesta porcina s’eleven a 26 senglars després de la confirmació de 10 nous positius
- Acord de Govern i Comuns Catalunya mantindrà la rebaixa del 50% dels bitllets del transport el 2026
- L’entorn de la zona zero «Tenim senglars davant de casa»: preocupació veïnal als municipis de la zona zero de la pesta porcina a Catalunya
- Segons ‘People’ Qui és Nick Reiner, el fill i presumpte assassí del director Rob Reiner i la seva dona: problemes amb les drogues i entrades i sortides de centres de rehabilitació
- Resum de l’Any Els més estilosos del 2025, segons ‘The New York Times’: Rosalía, Alcaraz i diverses absències clamoroses
