Renfe actualitza el compromís voluntari de puntualitat en llarga distància

Renfe actualitza el compromís voluntari de puntualitat en llarga distància
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Renfe ha actualitzat les condicions del seu compromís voluntari de puntualitat "per adaptar-se a la liberalització del mercat ferroviari a Espanya", segons va informar la companyia ahir en un comunicat que va remetre als mitjans. Després d’aquesta actualització, l’operador assegura que el seu model d’indemnitzacions continuarà sent el més avantatjós del mercat per al viatger. Aquesta nova política de devolucions entrarà en vigor l’1 de juliol. A partir d’aquesta data, un retard igual o superior a 60 minuts implicarà la devolució del 50% del bitllet. Si la demora supera els 90 minuts, la devolució serà del 100% de l’import del bitllet, tal com estableix la legislació.

Els beneficis arriben a l’hora de cobrar aquestes indemnitzacions. Si el viatger tria fer-ho en punts del programa de fidelització de la targeta Más Renfe, amb els nous punts Renfecitos obtindrà un reembors del 200% en punts sobre l’import per indemnitzar. Si desitja que la devolució sigui en un val de compra per a un altre bitllet de tren, el client tindrà dret a un reembors equivalent al 150% en euros sobre l’import per indemnitzar. Finalment, si se sol·licita la indemnització en efectiu o targeta de crèdit, el sol·licitant rebrà el reembors del 50% de l’import del bitllet en el cas d’un retard de 60 minuts i del 100% si supera els 90.

Notícies relacionades

Arriben els ‘Renfecitos’

Als canvis en el sistema de reembors s’uneix el llançament dels Renfecitos. Es tracta d’una aposta de marca per viatjar més i millor; amb més avantatges per als viatgers. Només cal disposar de la targeta Más Renfe i disfrutar dels beneficis del pla de fidelització i dels nous Renfecitos. D’aquesta manera, Renfe amplia i simplifica els tipus d’indemnització als seus trens comercials AVE, Avlo, Alvia, Euromed i Intercity, i ofereix més opcions a l’hora de compensar el client per un retard.