Informe de la Cambra

El percentatge de directives és 20 punts més alt als països amb quotes

A Catalunya, les dones només ocupen un 16% dels càrrecs de direcció general

El percentatge de directives és 20 punts més alt als països amb quotes
1
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

Curta i al peu. Primer: la situació no és bona i, a més, no millora. Segon: al ritme que anem trigarem 40 anys a arribar a l’objectiu que el 40% dels càrrecs de màxima responsabilitat dins d’una empresa estiguin ocupats per dones. I tercer: les quotes funcionen. Així ho va manifestar ahir l’Observatori Dona Empresa i Economia (ODEE) de la Cambra de Comerç de Barcelona, que acaba d’actualitzar les dades de l’informe que va elaborar sobre aquesta qüestió el 2021 amb poques conclusions positives.

D’acord amb l’estudi, la proporció de dones a dalt de tot de la cadena de comandament amb prou feines avança unes dècimes respecte a la situació que es donava fa tres anys a Catalunya. Així, tot just ocupen un 23,5% dels càrrecs directius, un 16,2% dels llocs de direcció general en concret i un 18,8% de les cadires en els consells d’administració.

I la cosa tampoc no millora observant què passa en les empreses fundades recentment a Catalunya, on la presència de dones en els consells d’administració ni tan sols arriba al 23%.

Notícies relacionades

Quotes per llei

L’informe indica que, mentre que països sense cap regulació tenen de mitjana un 17,6% de dones en els seus consells d’administració o països com Espanya estan entorn del 31%, les vuit economies que tenen per llei quotes de dones en primera línia de comandament (Bèlgica, França, Itàlia, Alemanya, Àustria, Portugal, Grècia i els Països Baixos) en conjunt voregen el 39%.