La logística també pot ser "sexi"

El SIL, sel aló internacional de la logística organitzat pel Consorci de la Zona Franca, obre les portes amb el focus en les tecnologies digitals, la neutralitat climàtica i el creixement.

La logística també pot ser "sexi"
2
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

Es va aixecar ahir al matí el ministre de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana d’Espanya, Óscar Puente, i el primer que va veure al mirar el seu mòbil va ser un missatge d’un bon amic seu, que sabia que seria a Barcelona per inaugurar el Saló Internacional de la Logística (SIL) i li recordava que l’empresa espanyola USyncro acaba de ser guardonada per l’ONU (en el marc del primer UN Global Supply Chain Forum) per la seva plataforma per sincronitzar operacions logístiques mitjançant intel·ligència artificial i blockchain. Puente portava el premi a col·lació per retre, en primer lloc, "homenatge" a aquesta companyia, però també per remarcar que una trobada com la que va inaugurar ahir és clau per demostrar el vigor que té aquest sector a Espanya.

Havia oficialitzat l’obertura de portes d’aquesta fira dedicada a la logística, al transport, a la intralogística i a la cadena de subministrament que se celebra fins al divendres 7 de juny als voltants de Fira de Barcelona, la directora general del Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), institució organitzadora de l’esdeveniment, Blanca Sorigué. I ho va fer amb tota una declaració d’intencions. "La logística és un món apassionant, perquè després ens diguin que no som prou sexis", va reivindicar, a compte de les demostracions que es poden veure aquests dies en aquest pavelló. Contractació d’un magatzem, validació de visites amb realitat virtual, gestió de nolis i transports, lectura automàtica d’entrada d’estoc en un magatzem, monitoratge en temps real, traçabilitat, ciberseguretat, entregues amb vehicles autònoms...

Notícies relacionades

"La logística és tan sexi com que proporciona llocs de treball de qualitat, que estan lligats a les noves tecnologies i al territori, perquè l’activitat logística no es pot deslocalitzar", va destacar, agafant el guant de la directiva, el delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro, qui va reconèixer al sector no haver fallat ni amb totes les crisis que s’han anat succeint des de la covid. "La logística és de les úniques activitats que no pot parar, mentre pensa com serà el present i el futur", va afirmar.

Els convidats polítics a aquesta inauguració van ser la consellera de Territori, Esther Capella, i l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, a part del ministre Óscar Puente. El missatge de fons va ser unànime: reivindicar com és d’important la logística en el nostre dia a dia i encomiar els esforços que estan fent les empreses per estar a l’altura del repte que tenen al davant.