Automoció

La Gala Neomotor de Prensa Ibérica reuneix els protagonistes del sector

El Hyundai Kona rep el premi Cotxe de l’Any dels Lectors 

En l’acte també van ser guardonats Suzuki i ChargeGuru, entre d’altres

La llista de distingits va incloure també Iveco, Astara, Toyota, BYD, Stellantis i Josep M. Recasens (Renault)

La Gala Neomotor de Prensa Ibérica reuneix els protagonistes del sector
4
Es llegeix en minuts
Edgar Vivó

La segona edició de la Gala Neomotor de Prensa Ibérica va reunir ahir a Madrid els principals protagonistes del sector de l’automoció espanyola. Un esdeveniment que posa de manifest la importància de la indústria del motor al nostre país, premiant diferents professionals, empreses i iniciatives del sector, a més d’incorporar l’entrega del premi Cotxe de l’Any dels Lectors 2024 al Hyundai Kona.

Javier Moll entrega el premi Directiu de l’Any a Josep Maria Recasens. | JUAN PELEGRIN CORBACHO /

Editorial Prensa Ibérica reforça amb aquest esdeveniment, que rep el suport de Cepsa, Banco Santander i Michelin, el seu incondicional compromís amb l’automoció. En paraules de Javier Moll, president de Prensa Ibérica, es tracta d’"una indústria estratègica, clau per a l’economia i per a l’ocupació a Espanya, i palanca indispensable per al progrés del nostre país des d’un punt de vista industrial i tecnològic".

Nous desafiaments

El president de Prensa Ibérica va destacar que desafiaments com l’electrificació o la irrupció dels fabricants xinesos "no s’han d’interpretar com una cosa negativa", sinó com a factors per "augmentar la competitivitat, tot i que sempre jugant amb les mateixes regles", amb què s’"incrementa la qualitat del mercat". Una cosa que, sota el seu punt de vista, "també fa la intel·ligència artificial, els nous usos de mobilitat o les noves tendències de compra". "Vivim una autèntica transformació en aquesta indústria i els mitjans de Prensa Ibérica estan per explicar cada una de les fites d’aquesta revolució. Neomotor.com és un canal digital que aposta per la informació veraç, rigorosa i de prestigi, i que, cada setmana, comparteix els millors continguts sobre el sector amb els lectors de les 27 capçaleres del grup", va afegir Javier Moll.

La segona Gala Neomotor va establir un total de vuit categories en les quals es reconeix la tasca de destacats noms i iniciatives empresarials. Arantza Sarasola, vicepresidenta de Prensa Ibérica, va ser l’encarregada d’entregar el premi al Desenvolupament Sostenible atorgat a ChargeGuru a Adrien Castagnie, director de l’empresa a Espanya.

El Millor Projecte Solidari es va concedir a Suzuki per la seva iniciativa Litros x Kilos. Ainhoa Moll, directora editorial de Prensa Ibérica, va entregar el premi a Juan López Frade, president de Suzuki Motor Ibérica.

Iveco es va emportar el premi a la Millor Xarxa de Concessionaris. Oscar Voltas, director general de l’àrea de revistes de Prensa Ibérica, va atorgar el guardó a Arsenio Hernández, director de la Xarxa de Concessionaris Iveco Espanya i Portugal.

El reconeixement a la Millor Solució de Mobilitat se’l va endur el servei de subscripció d’Astara. Cédric Vigneau, director de Flota i Transport Comercial per Carretera de Cepsa, va entregar el premi a Carlos Reina Pérez-Lescure, chief of Astara Move.

Toyota va rebre el premi al Millor Vehicle Comercial. Vicente Montoro, gerent de motor de Prensa Ibérica, va fer entrega del guardó a Sergio Bispo, director general de Toyota Professional. En aquesta edició de la Gala Neomotor hi va haver un premi molt especial per a María Ángeles Pujol, periodista i membre fundador d’EL PERIÓDICO de Catalunya. La periodista va rebre la distinció com a ambaixadora del Motor de Prensa Ibérica de mans d’Arantza Sarasola.

BYD es va emportar el premi a la Millor Aposta Tecnològica. Jordi Cuesta, country manager de BYD Espanya, va rebre el guardó de mans d’Alexandre Hennion, director comercial de Michelin d’Espanya i Portugal. El grup Stellantis va ser distingit amb el premi al Millor Projecte Industrial. En aquest cas va ser la secretària d’Estat d’Indústria, Rebeca Torró, la que va entregar el guardó a José Antonio León Capitán, director de comunicació i relacions institucionals de Stellantis Iberia.

El president de Renault Espanya, Josep Maria Recasens, va ser reconegut com a Directiu de l’Any, i va rebre del mateix Javier Moll, president del grup Prensa Ibérica, el guardó que així ho acredita. Per tancar la Gala Neomotor, Javier Moll, acompanyat d’Arantza Sarasola, va entregar l’escultura de Martín Chirino a Leopoldo Satrústegui, president de Hyundai Espanya, amb la qual es reconeixia el Hyundai Kona com a guanyador del Cotxe de l’Any dels Lectors 2024.

Notícies relacionades

"Combatre el canvi climàtic"

Rebeca Torró va ser qui va tancar la gala amb un discurs que va advocar per l’esforç conjunt entre l’Administració pública i el sector de l’automòbil, "ja que l’objectiu no és cap altre que combatre el canvi climàtic". "Des del Ministeri d’Indústria –va afegir– ho estem fent a través de la gestió dels Fons Europeus amb els pertes per al desenvolupament del vehicle elèctric i connectat". Torró va reafirmar el compromís del Govern per al desenvolupament de la infraestructura de recàrrega i per a l’impuls de noves ajudes que incentivin la compra del cotxe elèctric.