L’entitat catalana celebra tenir "veu pròpia" en l’àmbit espanyol

Cañete aplaudeix que les empreses de menor dimensió participin "on es prenen les decisions que més els afecten"

L’entitat catalana celebra tenir "veu pròpia" en l’àmbit espanyol
1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La patronal catalana Pimec va celebrar la seva pròxima entrada en el Consell Econòmic i Social (CES), que "consolida la seva participació en el diàleg social espanyol". Aquesta reacció es produeix arran de la publicació en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) d’una reforma legal que permet incloure les organitzacions empresarials més representatives de cada comunitat autònoma en aquest organisme consultiu sociolaboral, que està presidit pel catedràtic Antón Costas, tal com va avançar EL PERIÓDICO.

El president de l’organització patronal, Antoni Cañete, va assegurar en un comunicat difós ahir que aquesta fet és "una fita històrica després de molts anys treballant per una representació real, justa i amb veu pròpia". Va aplaudir que les empreses de menor dimensió tinguin veu pròpia "allà on es prenen les decisions que més els afecten" i va expressar el seu compromís perquè les pimes participin en l’àmbit estatal.

Notícies relacionades

L’Executiu de Pedro Sánchez dona tres mesos al ple del Consell Econòmic i Social (CES), fins al pròxim 22 d’agost, per modificar el seu reglament de funcionament intern, segons va publicar el BOE. A més, comptarà amb tres mesos més per convidar les noves organitzacions que s’hi puguin incorporar.

El CES està integrat per 61 membres, inclòs el seu president, repartits en quatre grups: un per a les organitzacions sindicals, entre les quals hi ha, a més d’UGT i CCOO, els sindicat gallec CIG i el basc ELA; un altre per a les organitzacions empresarials (CEOE-Cepyme); un tercer per al sector agrari, el pesquer, els consumidors i el sector de l’economia social, i, finalment, sis membres en condició d’experts en les matèries competència del Consell.

Temes:

PIMEC