La Caixa aspira a aconseguir el 10% de Telefónica i igualar l’Estat

Criteria manté la seva estratègia d’obtenir un nucli accionarial estable en l’operadora presidida per Álvarez-Pallete

La Caixa aspira a aconseguir el 10% de Telefónica i igualar l’Estat
2
Es llegeix en minuts

Objectiu Telefónica. Criteria, el braç inversor de La Caixa, aspira a aconseguir el 10% de l’operadora, en la qual que ja compta amb el 5,007% del capital, i igualar la participació de l’Estat a través de la SEPI, que ja ha arribat al seu objectiu del 10%. Aquesta és la meta que s’ha marcat el hòlding presidit per Isidre Fainé i dirigit per Àngel Simón, segons va avançar El Confidencial i van confirmar algunes fonts.

El pla, de l’execució del qual es desconeix per ara el calendari previst, és blindar l’accionariat amb un nucli estable després del desembarcament dels saudites d’STC en l’operadora presidida per José María Álvarez-Pallete. Quan va anunciar que passava a tenir el 5%, Criteria ja va afirmar que aquesta inversió "té caràcter estratègic i de llarg termini" i, per això, un dels objectius és dotar la companyia "de la màxima estabilitat accionarial". Això suposa consolidar el seu rol en l’operadora amb una participació més gran i encaixa amb la nova estratègia pilotada per Àngel Simón d’apostar per negocis estratègics i més implicació en la gestió.

Companyia clau

Al nivell del 5% no hi arribava Criteria a Telefónica des del 2004. I ara l’objectiu és superar-lo per consolidar-se com un dels seus principals accionistes, juntament amb la SEPI, ja que l’Executiu considera la companyia estratègica pels seus negocis en activitats en el sector de defensa, seguretat i telecomunicacions. Aquest moviment es va produir alhora que CaixaBank, de la qual Criteria és el principal accionista, va reduint el seu pes en el capital de l’operadora, en la qual té poc més del 2,5%. Un altre dels accionistes tradicionals a Telefónica és BBVA, amb el 4,839% del capital i que podria afegir-se al nucli accionarial estable, tot i que, per ara, no ha manifestat aquest interès.

Notícies relacionades

Les accions de l’operadora van viure ahir una jornada d’avenços. La sessió la van tancar amb un guany de l’1,15%, fins als 4,234 euros per títol.

L’ofensiva per Telefónica coincideix amb la nova etapa molt més dinàmica de Criteria amb l’expresident d’Agbar, Àngel Simón, al timó. A més de l’aposta per Telefónica, el hòlding que alimenta l’obra social de La Caixa amb els dividends de participades negocia amb l’emiratiana Taqa llançar una oferta púbica de compra (opa) conjunta per aconseguir el control de Naturgy, de la qual és la principal accionista en l’actualitat i per aconseguir el 40% que tenen els fons GIP i CVC gairebé a parts iguals.