Energia

Reynés: "Si som ‘opables’ deu ser perquè som interessants"

El president de Naturgy valora l’interès de Taqa com un aval a la gestió i demana "a qui vingui" estar alineat amb el pla industrial

Reynés: "Si som ‘opables’ deu ser perquè som interessants"
1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Gairebé un mes després que la companyia emiratiana Taqa confirmés el seu interès en Naturgy, el seu president, Francisco Reynés, ha valorat la potencial opa com un aval a la gestió de l’energètica i va demanar al possible nou accionista estar "alineat" amb l’estratègia de l’empresa i tenir "una visió industrial de llarg termini". "Si algú ha arribat a la conclusió que som una empresa opable, entre altres coses deu ser perquè som una empresa interessant. A una de no interessant no li fan una opa", va afirmar ahir el dirigent.

Notícies relacionades

És la primera vegada que el primer espasa de Naturgy es refereix de manera tan clara a l’interès emiratià. "Som molt conscients de les responsabilitats que tenim en un procés com aquest, del que podem i no podem fer, del que no hem i hem de fer", va dir, per tot seguit afegir que "per damunt de tot preval l’interès dels accionistes". "El que no podem fer és prendre decisions que puguin frustrar alternatives que puguin tenir els accionistes", va afegir.

Dit això, Reynés va demanar al futur pretendent de Naturgy mantenir "les estructures accionarials i estratègies empresarials compassades, en temps d’execució de projectes, en visió de llarg termini de les polítiques industrials, en exigències de rendibilitat de les inversions, etcètera". "En tot el que té a veure amb una possible oferta sobre la companyia, l’únic que desitjo és que qui vingui estigui alineat amb una visió industrial de llarg termini", va afegir.

Temes:

Energia