L’euríbor rebaixa quotes per primera vegada des de fa més de dos anys

L’euríbor rebaixa quotes per primera vegada des de fa més de dos anys
1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Confirmat. L’euríbor, l’índex al qual estan referenciades la majoria de les hipoteques a interès variable, provocarà la primera baixada de quotes mensuals des de desembre del 2021. L’abril es va tancar en una mitjana del 3,704%, després de marcar ahir, últim dia del mes, un índex a un any de 3,726%, el mateix que el dia anterior. D’aquesta manera, al calcular el pagament mensual, la diferència serà inferior a la que hi havia fa 12 mesos i, malgrat que és una baixada lleugera, suposa un canvi de tendència que, a mesura que avancin els mesos, s’anirà consolidant, segons els analistes.

Així, un préstec d’una mitjana de 136.145 euros (la mitjana segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística –INE–) el febrer a 24 anys amb un diferencial d’1%, passarà de 793,68 euros mensuals a 789,58 euros, tot just 4,1 euros menys al mes, cosa que suposa un estalvi anual de 49,2 euros. Per a un préstec de 250.000 euros, amb el mateix termini i diferencial, la quota mensual passarà dels 1.457,42 euros actuals a 1.449,88 euros, el que és 7,54 euros menys al mes o un estalvi anual de 90,48 euros.

Canvi de tendència

Notícies relacionades

Amb certs vaivens, l’euríbor fa diversos mesos que baixa, però no prou per situar-se per sota dels tipus d’interès que hi havia un any enrere, que són els que s’utilitzen per calcular les quotes. Malgrat que el retrocés d’abril és molt petit, suposa un canvi de tendència que podria ser molt més gran a mesura que avancin els mesos i, en especial, quan es comparin els interessos amb la mitjana màxima mensual del 4,16% a què es va arribar l’octubre de l’any passat.

El desembre del 2021, quan es va produir l’última baixada de quotes del cicle actual, l’euríbor va marcar una mitjana mensual del -0,502, davant el -0,497% d’un any enrere. Els interessos van ser negatius durant sis anys.