Jordi Hereu: "Fa confiança que Criteria estigui en l’operació Naturgy"

Jordi Hereu: "Fa confiança que Criteria estigui en l’operació Naturgy"

A. S. G. U.

2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Té compromès elaborar una nova llei d’indústria, ¿com serà?

L’actual es remunta al 1992. S’ha de basar en un acord de país, amb tots els sectors productius d’Espanya, patronals, sindicats i acord molt majoritari en l’àmbit polític. Hem de donar un tracte específic als projectes de nova implantació i que es considerin estratègics.

¿Com?

Hem de consolidar el perte com un instrument que vagi més enllà dels fons europeus per transformar la indústria. Necessitem també generar un marc estratègic concertat entre les administracions i la indústria. És una llei en la qual podrem veure que ha arribat l’hora de la indústria. I fomentarem la innovació, la cultura industrial, perquè no hi ha futur sense indústria.

¿Inclourà vetos a les fugues?

Allò de dir me’n vaig i ja està, no pot ser. Si a una companyia no li interessa un projecte industrial però al país sí, se n’anirà, però es quedarà el projecte, perquè hi haurà algú que el liderarà.

Parla d’autonomia estratègica i veiem com capital estranger intenta entrar a Naturgy o a Telefónica, ¿com ha de reaccionar el Govern?

La guia és si es ve a reforçar projectes industrials estratègics. Si algú ve a enfortir un projecte industrial i compleix les condicions, ho veiem bé. Si arriba per emportar-se capacitats industrials a altres llocs, no ho veiem tan bé. I si és per especular a curt termini, no per transformar o enfortir, tampoc ho veiem. Té molt a veure amb la vocació de permanència i el desenvolupament d’un projecte industrial. L’any passat hi va haver més de 28.000 milions d’inversió i això és desitjable i positiu, però quan ve amb aquesta vocació.

En el cas de Naturgy, ¿quin és el punt de vista del Govern? ¿Què el diferencia de Telefónica?

Notícies relacionades

És diferent aquells que no venen de la mà de ningú o que ningú els ha trucat i que es presenten sense detallar objectius de permanència i desenvolupament, dels que aspiren a venir perquè tenen converses amb grups que tenen vocació d’inversió industrial. És una cosa que puc veure amb millors ulls.

La participació de CriteriaCaixa, llavors.

És clara la seva vocació d’entrar en projectes en els quals creu com a projectes industrials. Això ens fa confiança. En termes generals, el capital internacional és benvingut al nostre país. I com més vocació tingui de reforçar el nostre teixit productiu i de crear-lo, millor.