CVC i GIP han cobrat 3.490 milions de l’energètica en dividends

Els dos fons van fer una inversió inicial de 3.800 milions d’euros cada un

CVC i GIP han cobrat 3.490 milions de l’energètica en dividends

Pablo Gallén

1
Es llegeix en minuts
Pablo Gallén

El fons d’inversió nord-americà GIP (Global Infraestructure Partners) és al capital social de Naturgy des de setembre del 2016. El fons britànic CVC, per la seva banda, hi va entrar el 22 de febrer de 2018. Durant aquest temps, els dividends rebuts des que van entrar al capital de l’energètica catalana arriben als 3.490 milions. GIP s’ha embutxacat fins a 1.900 milions en vuit anys i en el cas del que també és soci financer de LaLiga ha rebut 1.590 milions en sis exercicis. De fet, els dividends els serveixen per recuperar la meitat de la inversió que les dues entitats van fer de 3.800 milions cada una.

Tots dos hi van entrar a un preu de 19 euros, per la qual cosa acumulen una revalorització del 20,2% respecte al preu de tancament de dimecres. L’efecte inflació no obstant, deixa les seves plusvàlues minvades: en el cas de CVC arriben als 76 milions d’euros, mentre que GIP no aconsegueix superar amb la seva revalorització l’augment general dels preus. Sense tenir en compte aquest efecte, les plusvàlues conjuntes arriben als 1.480 milions d’euros.

Notícies relacionades

S’ha de veure encara quin preu llança Taqa per l’opa sobre Naturgy, tot i que el que és previsible és que ofereixi una prima addicional per rebre l’acceptació dels fons.

Les accions de la companyia que presideix Francisco Reynés acumulen una caiguda anual a l’Ibex 35 del 13%. No obstant, en els últims temps els títols s’han mogut segons el preu del gas natural: Naturgy va arribar a un preu de 29,58 l’agost del 2022. En aquell moment el preu dels futurs del gas natural va tocar màxims a l’arribar als 311 euros/MWh a preu de tancament a compte de la política de proveïment posada en marxa per la Unió Europea per la guerra d’Ucraïna.

Temes:

LaLiga Ibex 35