Hereu diu que la fàbrica de Chery impulsa Espanya en el sector

El ministre considera l’anunci del fabricant xinès una "magnífica notícia per a la indústria de Catalunya i d’Espanya"

Hereu recibe a Chery en el Ministerio de Industria

Hereu recibe a Chery en el Ministerio de Industria / Miquel Vera / ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ministre d’Indústria i Turisme, Jordi Hereu, considera que l’anunci del grup automobilístic xinès Chery i l’empresa Ebro-EV Motors, que s’instal·laran a la Zona Franca de Barcelona, conforma un gran projecte industrial que reforça el posicionament d’Espanya com a segon productor de vehicles d’Europa.

En la inauguració de l’Espai Iberia, el ministre va destacar que es tracta d’una "magnífica inversió", que no va quantificar a l’espera de la presentació del projecte demà, d’un grup líder en mobilitat elèctrica. "I és una magnífica notícia per a la indústria de Catalunya i del conjunt d’Espanya", va afegir.

Tot i que tampoc va assenyalar el volum d’ocupació que generarà, sí que va confiar que es vagin incorporant gradualment "centenars" de treballadors de la planta abandonada de Nissan, a les instal·lacions del qual arrencarà aquest projecte. L’acord permetrà tornar a utilitzar aquesta planta de Nissan, que va tancar a finals del 2021 i va deixar sense ocupació a uns 2.500 treballadors.

Notícies relacionades

En un primer moment, Chery acoblarà els seus vehicles d’Omoda a la Zona Franca i més tard està prevista la fabricació del primer model de la marca Ebro a finals d’any. L’acte de firma de l’acord tindrà lloc demà a la planta D-Hub de Barcelona.

L’aterratge de Chery és clau per garantir el projecte del Hub Factory per revitalitzar la Zona Franca, del qual depenen uns 600 extreballadors de Nissan, que es troben ara fent cursos de formació i cobrant un salari d’uns 1.500 euros fins a l’octubre.

Temes:

Barcelona Iberia