Moviments en les telecomunicacions

El Govern accelera el desembarcament a Telefónica i confirma que en té un 5%

La SEPI manté l’objectiu de seguir amb les compres fins a controlar el 10% de l’empresa 

La participació estatal té un preu de 1.128 milions

El Govern accelera el desembarcament a Telefónica i confirma que en té un 5%
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern accelera el seu desembarcament en l’accionariat de Telefónica. La Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), el hòlding públic dependent del Ministeri d’Hisenda, continua amb la compra d’accions de la teleco i va confirmar a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que ja controla un 5,034% de la companyia, com a part de l’estratègia de l’Executiu de blindar l’espanyolitat i l’autonomia del grup de telecomunicacions.

El Consell de Ministres va aprovar al desembre un moviment de pes i va autoritzar la SEPI a comprar una participació del 10% de la companyia, per blindar una firma que considera estratègica per la seva vinculació amb la seguretat nacional i la defensa i confirmant així la tornada de l’Estat a l’accionariat de la teleco un quart de segle després de la seva privatització total. L’entrada de l’Aràbia Saudita a Telefónica i la seva intenció de convertir-se en l’accionista més gran, anunciada al setembre, s’ha convertit en detonant d’altres moviments en el capital del grup.

La SEPI confirma l’objectiu de continuar amb les compres fins a arribar a un 10% del capital de la teleco i el seu interès de fer-ho amb el menor impacte possible en la seva cotització en borsa. La participació assolida pel hòlding estatal té un preu d’uns 1.128 milions, segons la cotització actual de Telefónica, que continua per sota dels quatre euros per acció. El Ministeri d’Hisenda ha aprovat una injecció pressupostària d’almenys 500 milions a SEPI per executar les compres.

"Estabilitat accionarial"

Notícies relacionades

Fa tot just tres setmanes el grup públic ja va anunciar la seva entrada en l’accionariat de l’operadora amb un paquet del 3% i ara confirma l’augment de la participació fins al 5%. "Amb vocació de permanència, la participació de la SEPI –afirma l’organisme– aporta més estabilitat accionarial a la companyia per a la consecució dels seus objectius i contribueix a la protecció de les capacitats estratègiques d’una companyia clau en el sector de les telecomunicacions i determinant en la major part de les capacitats industrials i àrees de coneixement que afecten els interessos essencials de la defensa i la seguretat nacional".

La confirmació que l’Estat espanyol continua escalant en el capital de Telefónica per contrarestar els plans de l’Aràbia Saudita va arribar tres dies després que el president de la corporació, José María Álvarez-Pallete, aprofités la junta d’accionistes de divendres passat per donar la benvinguda als nous socis.

Temes:

Govern