Hisenda enviarà 164.000 avisos a jugadors ‘online’

L’AEAT emetrà 2,7 milions més de missatges relacionats amb monedes virtuals, rendes d’altres països i lloguers d’immobles

Hisenda enviarà 164.000 avisos a jugadors ‘online’

R. M. S.

2
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

Per facilitar el correcte compliment en la declaració de la renda corresponent al 2023, l’Agència Tributària ha previst enviar gairebé tres milions de missatges, a tall d’avís, a contribuents que l’any passat van obtenir ingressos procedents del joc online, les monedes virtuals, rendiments procedents d’altres països i lloguer d’immobles. En concret, com a novetat, aquesta campanya de la renda preveu l’enviament de 164.000 avisos a contribuents que l’any passat van obtenir guanys o pèrdues patrimonials en operacions online, per la participació en jocs, rifes o també combinacions aleatòries sense finalitats publicitàries.

A més, es tornaran a enviar avisos relacionats amb monedes virtuals (948.000 missatges), rendes d’altres països (895.000) i lloguers de vivenda (866.000) per recordar a aquests contribuents l’obligació de declarar aquests rendiments, dels que té constància l’AEAT. Qualsevol d’aquests missatges saltarà a la pantalla quan el contribuent en qüestió es descarregui les dades fiscals a Renda web.

Jubilats de mutualitats

També es podrà disparar un missatge automàtic a la pantalla quan el contribuent sigui un jubilat de les antigues mutualitats amb dret a devolució per aportacions realitzades a aquestes entitats en el període 2019-2023, després de la recent sentència del Tribunal Suprem que així ho reconeix. Si l’Agència ja ha calculat la devolució, el mutualista podrà veure el resultat en les seves dades fiscals. Si encara no l’ha calculat, saltarà un missatge en el qual aconsellarà al mutualista que esperi uns dies més fins que l’AEAT aconsegueixi completar aquesta informació. Segons la directora de Gestió Tributària de l’AEAT, Rosa Prieto, s’espera que tot el procés de càlcul pugui haver finalitzat abans del 20 d’abril.

Notícies relacionades

Aquests no són els únics avisos que preveu llançar l’Agència Tributària en relació amb la campanya de declaració de la renda 2023. Aquest any, com a novetat, l’AEAT ha dissenyat un model d’"avisos preventius" a fi que el contribuent pugui corregir de manera ràpida i àgil els errors i les omissions que hagi pogut cometre al presentar la declaració, segons va explicar ahir la directora de l’Agència Tributària, Soledad Fernández, en la roda de premsa de presentació de la campanya.

L’objectiu és fer arribar avisos o cartes dins del període voluntari de declaració (fins a l’1 de juliol) a contribuents que han presentat la declaració si l’AEAT ha detectat de forma ràpida alguna incongruència en les dades consignades. Segons Fernández, "si el contribuent considera que el que ha declarat és correcte, lògicament, no ha de fer declaracions. Però si creu que, efectivament, va cometre algun error o omissió, té l’opció de modificar-ho i evitar-se amb això el pagament d’interessos i eventuals sancions".