Nou líder espanyol de telefonia

Orange i MásMóvil consoliden la fusió i pugen el superdividend

Les dues telecos comencen a funcionar com una sola companyia i repartiran als actuals amos més de 6.000 milions d’euros

Orange i MásMóvil consoliden la fusió i pugen el superdividend

David Page

2
Es llegeix en minuts
David Page

Orange España i MásMóvil tanquen, per fi, la seva esperadíssima fusió. Després de més de dos anys de treballs preparatoris per aconseguir l’autorització de la Comissió Europea i del Govern espanyol, les dues telecos han firmat ja formalment la seva integració i comencen a funcionar com una sola companyia, segons han anunciat les dues companyies, a l’espera d’una presentació formal prevista per a la setmana vinent.

La unió d’Orange i MásMóvil donarà a llum un nou gegant nacional que es convertirà en la companyia més gran del mercat espanyol en nombre de clients (més de 37 milions de línies de mòbil i banda ampla), tot desbancant per primera vegada Telefónica, i estarà valorada en uns 18.600 milions d’euros. L’operació, després dels ajustos financers dels últims dies, contempla una millora dels estalvis milionaris previstos després de la unió i un increment del superdividend que rebran els actuals propietaris de les dues companyies.

Sinergies de 490 milions

La nova companyia, que encara ha de revelar el seu nom comercial definitiu, preveu generar sinergies de 490 milions d’euros anuals a partir del quart exercici després del tancament de l’operació, davant els 450 milions que s’estimaven fins ara. Des d’Orange i MásMóvil s’ha anat insistint fins ara que els estalvis previstos es produeixen només per les economies d’escala i el pla industrial, no amb retallades de plantilla. Fonts del sector i sindicals donen per fet, en canvi, que després de la unió Orange-MásMóvil a mitjà termini es produirà un ajust de llocs de treball per reorganitzar les operacions. La suma de les plantilles d’Orange i MásMóvil arriba als 8.400 treballadors.

Notícies relacionades

L’accionariat de la nova teleco es repartirà a parts iguals entre els accionistes de les dues companyies. Un repartiment 50/50 gràcies a un complex joc de contrapesos financers per equilibrar les diferents valoracions de cada una de les companyies i que s’articularà mitjançant el repartiment d’un megadividend entre els actuals amos de les dues empreses.

La nova joint venture s’endeutarà amb un préstec milmilionari per abonar un superdividend als accionistes d’Orange (entre ells, l’Estat francès) i als de MásMóvil (els fons KKR, Cinven i Providence). La retribució extraordinària als accionistes també creix fins als 6.050 milions d’euros, davant els 5.850 milions estimats fins ara. Orange percebrà uns 4.400 milions d’euros (200 milions més del previst) i MásMóvil, uns 1.650 milions (en línia amb el que es va anunciar a l’inici de l’operació).