Adquisició de la SEPI

El Govern vol al més aviat possible el 10% de Telefónica

L’Executiu maniobra per accelerar l’operació sense que afecti la cotització

El Govern vol al més aviat possible el 10% de Telefónica

D. P.

1
Es llegeix en minuts
David Page

El Govern ja ha iniciat el desembarcament de l’Estat espanyol en l’accionariat de Telefónica amb la compra d’una participació del 3% a través de Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) i pretén completar el seu objectiu d’arribar al 10% i convertir-se en l’accionista més gran "al més aviat possible" i amb la intenció de no impactar en la cotització en borsa de la teleco.

"Quant als terminis per completar aquesta compra, es farà el més ràpidament possible. Evidentment, sempre que no afecti la cotització de la companyia", va sentenciar la ministra portaveu del Govern, Pilar Alegría, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

L’Estat espanyol comença a executar el seu pla per defensar l’autonomia i l’espanyolitat de Telefónica per contrarestar la irrupció en el seu accionariat de l’Aràbia Saudita i la seva intenció d’obtenir una participació del 9,9%.

Notícies relacionades

Blindar la companyia

El Consell de Ministres va aprovar al desembre un moviment estratègic i va autoritzar la SEPI a comprar una participació del 10% de la companyia per blindar una empresa que considera estratègica per la seva vinculació amb la seguretat nacional i la defensa, confirmant així la tornada de l’Estat a l’accionariat de la teleco un quart de segle després de la seva privatització total. Pilar Alegría va recalcar que l’objectiu de l’operació és donar "més estabilitat accionarial" a Telefónica.