La truita de patata amb ceba, el iogurt natural cremós, les carxofes i la salsa de calçots, millors productes de l'any d’Ametller Origen

El grup d'alimentació català va preguntar a través d’una enquesta quins eren els favorits dels seus consumidors d'entre 11 categories de productes

Els productes de lany dAmetller Origen

Els productes de lany dAmetller Origen / Cedida

5
Es llegeix en minuts
Pep Canals

El poble ha decidit. Ametller Origen va preguntar als seus consumidors quins productes, d’entre 11 categories diferents, eren els seus favorits, aquells que trobaven a faltar quan no tenen una botiga del grup alimentari català a prop o que s'emportarien de viatge. La fruita i la verdura fresca, productes essencials de la marca, i els elaborats com les truites, les cremes, els brous, els iogurts, els gaspatxos, la fruita seca o els elaborats carnis són les categories entre les quals els consumidors han decidit.

Unes setmanes més tard, després de la participació de més de 14.000 persones en l'enquesta que Ametller Origen va posar en marxa el mes de febrer, ja es pot revelar quins són els productes fetitxe del grup alimentari nascut a Olèrdola. I, a més, una de les persones que van participar en l'enquesta s'ha emportat un lot mensual amb els 11 productes guanyadors durant un any.

Els 11 millors productes de l'any d’Ametller Origen

Aquests són els productes de l'any d’Ametller Origen que han seleccionat els consumidors. Sorprenentment, la gran majoria són clàssics que han funcionat sempre.

Crema de carbassa

La crema de carbassa ha estat la gran vencedora de la seva categoria. Competia contra la de verdures, carxofes, la vichyssoise i la de pèsols. L'elaboren amb ingredients 100% naturals i el seu sabor és sensacional. En l'obrador d’Ametller Origen la preparen seguint la reacció de Maillard. Les verdures se sofregeixen abans de bullir-les per a potenciar el seu sabor.

Crema de carbassa d'Ametller Origen /

Cedida

El brou d’escudella

Quan un clàssic ja funciona, per a què canviar-lo? Els consumidors del grup d'alimentació català li van donar la victòria al brou d’escudella, passant per davant del de pollastre, el de verdures, el fumet de peix i el brou d'ossos. Ho elaboren amb productes naturals i de màxima qualitat, sense colorants ni conservants, perquè no tingui res a envejar-li al qual es pot fer a casa.

Brou d'Escudella d'Ametller Origen /

Cedida

La truita de patata i ceba

Un altre clàssic que ha arrasat. I no sols això, els consumidors d’Ametller Origen tenen clar que sempre amb ceba. La truita de patata i ceba s'elabora només amb patata, ous, ceba, sal i oli, el més casolana possible. Aquí resideix la clau del seu èxit. I encara que també estiguin molt bones, ha passat per davant de la de carxofa, la de carabassó i ceba, la d'espinacs amb formatge de cabra i la de bacallà.

Truita de patata i ceba /

Cedida

El iogurt natural

El iogurt natural d’Ametller Origen està d'escàndol. Per aquest motiu ha passat per davant del cremós de maduixa, el bicapa de fruites del bosc, el quefir d'ovella o el desnatat de fruites del bosc i xia. Ho preparen amb una llarga fermentació de la llet que aconsegueix una cremositat molt particular, poca acidesa i un sabor replet de matisos.

Iogurt cremós natural d'Ametller Origen /

Cedida

Formatge fresc de cabra

Encara que el parmiggiano reggiano, la burrata, la mozzarella de búfala o el formatge de cabra també agradin i siguin deliciosos, els consumidors d’Ametller Origen tenen molt clar que el que més els agrada és el fresc de cabra. Ho elaboren amb llet de cabra de granges catalanes i aconsegueixen un sabor exquisit amb una textura delicada i fina.

Formatge fresc de cabra d'Ametller Origen /

Cedida

Gaspatxo clàssic sempre

Encara que sigui una recepta d'origen andalús, ha conquistat el cor dels catalans i s'ha convertit en un indispensable en les neveres. Els consumidors d’Ametller Origen prefereixen el clàssic, el que el grup d'alimentació elabora combinant el cirerol, el rosa, el pera i el tomacó. Sense additius ni cap tractament tèrmic.

Gaspatxo d'Ametller Origen /

Cedida

Les nous, fruita seca favorita

Les nous han estat les grans vencedores de la seva categoria. Aquesta fruita seca ha estat triada per davant dels festucs, les ametlles torrades, els anacards crus i les avellanes torrades. És un ‘snack’ saludable que no pot faltar a casa.

Nous d'Ametller Origen /

Cedida

Botifarra de poble

La terra sempre tira i el millor exemple és que els consumidors d’Ametller Origen han triat la botifarra de poble com a millor elaborat carni. El grup alimentari la prepara amb carn de porc procedent de granges catalanes.

Botifarra de poble d'Ametller Origen /

Cedida

Les cireres

Són aromàtiques i molt saboroses. I per la seva grandària són un vici que quan comences a menjar, no pots parar. Les cireres són la fruita de l'any per als consumidors d’Ametller Origen. Les conreen en zones amb un bon contrast tèrmic perquè tinguin el millor sabor.

Cirera /

Cedida

Les carxofes

La carxofa s'ha alçat amb la victòria en la categoria de verdura. Aquesta hortalissa típica de la tardor i de la primavera és la que més agrada als consumidors del grup d'alimentació català. Les porten directes de les seves finques situades a Camarles (Terres de l’Ebre) i de Sant Boi de Llobregat.

Carxofes /

Cedida

La salsa de calçots

I la gran vencedora de les salses d’Ametller Origen ha estat la de calçots. Un clàssic de la gastronomia catalana i la companya sense la qual aquesta ceba de Valls no tindria sentit. L'elaboren seguint la recepta tradicional en l'obrador d'Olèrdola sense conservants ni colorants.

Salsa calçots d'Ametller Origen /

Cedida

Per què agraden tant els productes de Ametller Origen?

Deu dels onze productes favorits s'elaboren a l'obrador d'Olèrdola, on cada dia hi treballen gairebé 200 persones que es dediquen en cos i ànima perquè tu puguis gaudir-los a casa teva. La companyia ha desenvolupat un ADN propi, una manera de fer que li caracteritza i que dona com a resultat un producte diferencial. A més, Ametller Origen treballa també de la mà de proveïdors locals perquè aquells productes que no elaboren directament, com les nous, siguin de la millor qualitat i amb el màxim sabor.