Els directius creuen que la inseguretat jurídica és la pitjor amenaça

Els directius creuen que la inseguretat jurídica és la pitjor amenaça

Eduardo Parra - Europa Press

1
Es llegeix en minuts

Els empresaris espanyols esperen continuar creixent en facturació, inversions i ocupació tot i estar en plena desacceleració econòmica. Però també tenen inquietuds. La meitat dels directius (48%) assenyala la inseguretat jurídica com una de les principals amenaces per a l’economia del país, per davant de la incertesa política (44%) i dels canvis regulatoris (30%).

Són conclusions extretes de l’última enquesta Perspectives Espanya 2024 elaborada per KPMG i la CEOE, en la qual participen més de 1.350 empresaris i directius. "Les empreses necessitem un clima de confiança, moderació i entesa, amb menys incertesa i més qualitat normativa i independència de les institucions", segons Antonio Garamendi, president de la CEOE.

Notícies relacionades

L’optimisme en relació amb les xifres és notable. Un 71% dels enquestats confia que les seves vendes s’incrementin en els pròxims 12 mesos, i el 53% augmentarà les seves inversions. Alhora, un 40% preveu creixements de la seva plantilla, dos punts percentuals més que el 2023. No obstant, per sobre es troben les més de 215 lleis que es van aprovar en la passada legislatura en un entorn marcat per la pandèmia, l’esclat de la guerra a Ucraïna i l’escalada dels preus energètics i de consum. "Moltes d’aquestes lleis van afectar aspectes laborals i fiscals i, per tant, van tenir una incidència directa en l’operativa, processos i comptes de resultats de les empreses", apunta l’informe.

En relació amb la situació econòmica actual, els empresaris es mostren cautelosos. La meitat (54%) qualifica la conjuntura com regular, tres punts percentuals menys que l’any anterior, i un 45% anticipa que l’evolució de l’economia espanyola serà pitjor o molt pitjor. Un 41% preveu que no s’experimentin canvis. A més, la preocupació per l’alça de preus es manté.