Col·laboració per a Llatinoamèrica

La Caixa s’alia amb Alemanya per la inclusió financera de la gent gran

L’entitat segella un acord amb la Fundació de Caixes d’Estalvis Alemanyes

La Caixa s’alia amb Alemanya per la inclusió financera de la gent gran

El Periódico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Fundació La Caixa aprofundeix en la seva estratègia d’internacionalització del seu model d’obra social. L’entitat ha segellat un acord amb la Sparkassenstiftung alemanya, la Fundació de Caixes d’Estalvis Alemanyes, per treballar conjuntament amb el Banc Interamericà de Desenvolupament (BID) per fomentar la inclusió financera de les persones grans. El conveni el van firmar ahir a Barcelona els presidents de la Fundació La Caixa, Isidro Fainé, i de l’entitat alemanya, Heinrich Haasis.

Com a conseqüència de l’acord, La Caixa s’afegeix al programa internacional Finances Platejades, que té com a objectiu mirar de millorar i ampliar la inclusió financera i social de la població més gran de 60 anys de Llatinoamèrica i el Carib. El projecte, que és una iniciativa de la Sparkassenstiftung alemanya, compta amb un pressupost global de 2,2 milions de dòlars, dels quals la Fundació La Caixa aportarà 345.000 dòlars.

La Caixa aportarà a aquest projecte "la seva experiència i coneixement per aconseguir una inclusió financera i social més gran en les persones de la tercera edat als països participants en aquest programa", explica l’entitat. Dins d’aquesta iniciativa, s’obrirà una convocatòria de propostes dirigida principalment a innovadors socials i líders en el camp de l’envelliment, com fundacions, entitats socials o empreses emergents que promoguin la inclusió financera, de les quals se seleccionaran almenys vuit iniciatives que seran recolzades durant un període de fins a tres anys.

Adaptar canals i serveis

Notícies relacionades

El projecte persegueix generar i difondre coneixement operatiu sobre com adaptar els canals, productes i serveis financers a les necessitats de la gent gran. Així, es definiran i difondran un conjunt d’indicadors, duent a terme sessions amb reguladors bancaris i proveïdors de serveis del sector per definir possibles accions per millorar la inclusió financera i social de les persones grans.

L’acord constitueix la primera iniciativa conjunta de la Fundació La Caixa amb la Sparkassenstiftung, institució per a la cooperació internacional per al desenvolupament del grup financer alemany Sparkassen, associació de prestigi que canalitza importants recursos cap a l’educació i la inclusió financera i social.