Foment insta la UE que la indústria pugui accedir al fons per la sequera

Sánchez Llibre defensa que les ajudes directes en cas d’emergència arribin a tots els sectors i no només a l’agrícola

Foment insta la UE que la indústria pugui accedir al fons per la sequera

AGUSTÍ SALA GABRIEL UBIETO

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

La "greu" sequera que viu Catalunya s’ha convertit en un problema de primera magnitud també per a la indústria catalana, que, en cas d’emergència, hauria de poder beneficiar-se de les ajudes directes del Fons de Solidaritat, el mateix que el sector agrícola. És el que ha defensat aquesta setmana el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, durant les seves reunions amb representants de la Comissió Europea i el Parlament Europeu a Brussel·les.

"Activar els fons no només per a les empreses agràries, sinó també per a les industrials, de manera que, en cas d’emergència, com està passant a Catalunya, arribin a tots els sectors econòmics i siguin el més transversals possible", va resumir el responsable de la patronal catalana sobre la petició. n

El màxim responsable de la patronal catalana també va reclamar "flexibilitat financera" a l’hora de comptabilitzar el dèficit i el deute públic davant les possibles inversions que es realitzin per afrontar futures sequeres.

Notícies relacionades

"Política comuna de l’aigua"

Així mateix, també va reivindicar la posada en marxa d’una "política comuna de l’aigua", inexistent avui dia a Europa, a la qual Brussel·les hauria de donar prioritat durant la pròxima legislatura, tant en el seu programa de treball anual com a nivell institucional, creant una cartera específica. "La situació és molt greu. No es tracta d’alarmar, però si no es fa res en sis mesos hi pot haver un problema", segons apunten fonts de l’organització.