62a edició

El Saló Nàutic està obligat a reinventar-se per la Copa Amèrica de vela

El Saló Nàutic està obligat a reinventar-se per la Copa Amèrica de vela

JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

El Saló Nàutic de Barcelona d’aquest any haurà d’encongir-se, ressituar-se i reinventar-se. I és que la 62a edició d’un dels certàmens històrics de Fira de Barcelona coincideix en aquesta ocasió amb l’enorme desplegament de la Copa Amèrica de vela, que se celebra entre l’agost i l’octubre a la capital catalana i que omple el Port Vell.

El disseny i l’emplaçament de les noves activitats que organitzi el Nàutic encara estan per definir, van explicar divendres en un comunicat, tot i que la voluntat dels seus organitzadors és "aprofitar" l’entorn de l’esdeveniment internacional "per mostrar els avenços del sector en camps clau com la sostenibilitat i la tecnologia, així com per generar oportunitats de promoció i networking".

De fet, en la celebració de l’anterior saló, l’octubre passat, ja es van fixar en la Copa Amèrica i va organitzar una infinitat d’activitats vinculades a l’esdeveniment esportiu, també conegut com la fórmula 1 del mar, a què també es va afegir el Port de Barcelona.

L’exposició de vaixells i iots de totes les dimensions estarà, doncs, condicionada per la competició, ja que no només estan les bases dels sis equips que competeixen sinó també els dels visitants que s’instal·laran a Barcelona per seguir la lluita per la gerra de les cent guinees. Per això, s’apostarà per un "format divulgatiu adaptat especialment per a l’ocasió", van avançar.

Notícies relacionades

Un altre format

El Saló Nàutic "s’allunyarà del seu format comercial habitual", una cosa que ja va avançar el president del certamen, Luis Conde. L’"edició especial" servirà perquè les empreses del sector donin a conèixer les últimes novetats, que anticipen les tendències de la nàutica, així com "una mostra de l’avanç dels sectors estratègics que marcaran el futur del sector i la visualització de la Copa Amèrica com a competició clau per a l’evolució i transferència d’innovació en la indústria", van assegurar.

Temes:

Barcelona