Negociació. Compromís del Govern

CCOO reclama a Díaz les 38,5 hores abans de l’estiu

CCOO reclama a Díaz les 38,5 hores abans de l’estiu

gabriel ubieto

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les negociacions per a la reducció de la jornada laboral màxima avancen, si bé encara de les taules entre el Govern, la patronal i els sindicats no n’han sortit acords tangibles. El compromís de l’Executiu és aplicar ja aquest mateix any la rebaixa a 38,5 hores setmanals i des de CCOO es fixen l’estiu com a data límit per plasmar aquestes intencions al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

Notícies relacionades

Millor amb acord dels empresaris, però tant sí com no en el cas que aquests s’hi acabin oposant, segons va manifestar ahir el secretari general de CCOO, Unai Sordo, en roda de premsa. "Abans de l’estiu caldria saber si és possible un acord tripartit", va sentenciar. El programa del Govern de coalició especifica que el 2024 la jornada laboral màxima serà de 38,5 hores setmanals i que el 2025 continuarà baixant fins a les 37,5 hores.

Des de la central consideren que el mercat laboral espanyol es troba en una situació òptima i assumible per a les comptabilitats de les companyies perquè els seus empleats treballin una mica menys i cobrin el mateix. Aquest dijous han presentat un informe en el qual analitzen l’evolució recent de l’ocupació i en el qual constaten un incipient canvi del model productiu cap a un valor afegit més gran.