Aena construirà dues plantes fotovoltaiques als aeroports del Prat i Reus

Aena construirà dues plantes fotovoltaiques als aeroports del Prat i Reus

Aena

1
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

Aena invertirà 32,91 milions d’euros en la construcció i posada en marxa de les plantes solars fotovoltaiques dels aeroports Josep Tarradellas Barcelona-el Prat i Reus. El contracte ha sigut adjudicat a l’UTE Acciona Construcción / Tecmo Instalaciones Obras y Servicios, S.A. en l’últim consell d’administració de la companyia.

El contracte inclou la redacció del projecte, l’execució de l’obra, la seva posada en marxa i el manteniment durant un any, amb un calendari de tres anys. Segons la companyia, s’ha tingut en compte la disponibilitat de terrenys i la garantia d’un alt nivell d’aprofitament solar".

La planta solar fotovoltaica de l’aeroport del Prat comptarà amb una potència total instal·lada de 12,5 MWp i una potència nominal de 10 MW. S’ubicarà als terrenys de l’aeroport i tindrà una producció equivalent al consum d’al voltant de 5.790 llars. Quant a la de l’aeroport de Reus tindrà una potència total instal·lada de 15 MWp i una potència nominal de 12,5 MW. La instal·lació, també dins dels terrenys de l’aeroport, tindrà una producció equivalent al consum d’uns 7.600 llars.

Notícies relacionades

Segons un comunicat del gestor aeroportuari, aquesta inversió col·loca els dos aeroports com a "infraestructures de referència en la sostenibilitat energètica i l’autoconsum renovable". Els excedents de l’energia produïda en aquestes plantes es podran utilitzar per mirar d’aconseguir garanties d’origen pròpies, que seran utilitzades per a la resta d’aeroports catalans.

Això és només una mostra de l’ambiciosa aposta que Aena fa per la sostenibilitat energètica basada en tecnologies netes i eficients que redueixin la dependència de combustibles fòssils, per l’increment de l’autoproveïment energètic de les seves instal·lacions a partir de fonts renovables o la compra d’energia d’origen renovable.