Ercros voreja els números vermells per una pèrdua del 60% dels beneficis

L’empresa catalana repartirà 6 milions entre els seus accionistes malgrat el mal resultat

Ercros voreja els números vermells per una pèrdua del 60% dels beneficis
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’empresa química Ercros va registrar durant l’exercici 2023 un benefici després d’impostos de 28,8 milions d’euros, xifra que representa un descens dels seus guanys del 59,2%. Haurien sumat només 1,5 milions d’euros si no hagués sigut per una sentència del Tribunal Constitucional que obligarà l’Estat a ingressar a la firma amb seu a Barcelona un total de 26 milions. El president i conseller delegat de la companyia, Antoni Zabalza, va atribuir ahir aquesta disminució dels beneficis al descens de la demanda de productes químics a Europa i a la forta competència des dels mercats dels EUA i Àsia.

Notícies relacionades

La retallada de beneficis registrada per Ercros no serà incompatible amb el fet que els seus accionistes rebin un ingrés via repartiment de dividends. La direcció proposarà a la junta general un repartiment de 6,4 milions d’euros en dividends als seus accionistes. El pagament per dividend serà de 0,07 euros per acció i, al seu torn, des de la direcció s’impulsarà una recompra d’accions pròpies per valor de 2,3 milions d’euros addicionals.

Zabalza va manifestar que des de la direcció, malgrat "la situació difícil" que travessa tot el sector i "l’ajust que estem experimentant", han volgut ser "congruents" i "que l’accionista participés en la situació extraordinària derivada de la sentència del Tribunal Constitucional".