Protestes

El camp català anuncia més tractorades a la frontera la setmana vinent

El camp català anuncia més tractorades a  la frontera la setmana vinent

MARÍA JESÚS IBÁÑEZ AGUSTÍ SALA / PAULA CLEMENTE

1
Es llegeix en minuts
M. J. I.

El número tres del Ministeri d’Agricultura, Fernando Miranda, que va viatjar ahir a Barcelona amb dos dels seus més estrets col·laboradors per reunir-se amb una representació d’Unió de Pagesos (UP), no va aconseguir calmar els ànims dels pagesos catalans, que van sortir de la trobada amb l’anunci de dues noves jornades de mobilitzacions a les carreteres catalanes. Aquestes tractorades, segons va anunciar el coordinador nacional d’UP, Joan Caball, seran concentracions els dies 27 i 28 de febrer (dimarts i dimecres de la setmana vinent) en punts pròxims a la frontera amb França. Un dels dos dies se’ls uniran agricultors francesos, va explicar Caball.

Els productors catalans van fer arribar a Miranda la seva queixa contra les importacions de països extracomunitaris, que són, segons denuncien, una competència deslleial de primer ordre per al sector primari espanyol. "És una bona notícia que el polèmic quadern digital ara sigui voluntari, però esperem que hi hagi més concrecions", va explicar el coordinador d’UP.

Les grans distribuïdores

Notícies relacionades

També van insistir que s’habilitin eines per tal de garantir el relleu generacional al camp ("el 25% dels pagesos tenen més de 65 anys a Catalunya", va assenyalar) i perquè "es modifiqui la llei de la cadena alimentària, en la qual continuen tenint molt pes les grans distribuïdores".

Miranda, que és secretari general de Recursos Agraris i Seguretat Alimentària, va recordar als agricultors i ramaders catalans el pla de xoc de 18 mesures que el ministre Luis Planas va pactar la setmana passada amb les principals organitzacions agràries espanyoles (un grup del qual UP no forma part, malgrat ser el sindicat majoritari a Catalunya). Entre elles, va destacar la petició que s’incloguin clàusules mirall en acords comercials.