Iberdrola

Sánchez Galán carrega contra la gran quantitat d’impostos a Espanya

Sánchez Galán carrega contra la gran quantitat d’impostos  a Espanya
1
Es llegeix en minuts
S. L.

Nou rècord de benefici. Iberdrola va guanyar 4.803 milions d’euros el 2023, un 10,6% més que l’any passat, quan havia registrat els seus millors números fins al moment. L’elèctrica tanca un exercici en què ha invertit 11.382 milions d’euros arreu del món (2.300 milions a Espanya) amb una capacitat instal·lada renovable total de 42.187 megawatts (MW). I l’objectiu és mantenir aquest camí durant aquest any, amb 12.000 milions d’euros d’inversions previstes i un creixement del benefici net d’entre 5% i 7%, excloent les plusvàlues que pugui generar la rotació d’actius.

En una conferència amb analistes per presentar els resultats de l’exercici, el president d’Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán, va carregar contra la gran quantitat d’impostos diversos que hi ha a Espanya, amb gairebé 40 tributs diferents, i va insistir que mantenir el gravamen extraordinari del Govern sobre els ingressos de les energètiques "no té cap sentit".

Segons Galán, aquesta situació "no té comparació amb res del que fa la resta del món", ja que és l’únic país que grava els ingressos. Espanya hauria "d’estar totalment en línia amb la resta dels països europeus i amb altres nacions de fora de la UE, ja que volem fer que aquest país sigui totalment atractiu", va afegir.

Notícies relacionades

Més renovables

Iberdrola va afegir 3.250 MW renovables a la seva cartera el 2023, que van suposar una inversió de 5.000 milions d’euros, el 60% en eòlica marina i hidroelèctrica. I va incrementar la seva base d’actius de xarxes en un 8%, de manera que ha arribat als 42.210 milions d’euros. L’empresa ja compta amb 1,3 milions de quilòmetres de línies elèctriques i milers de subestacions arreu del món i preveu continuar invertint en regions amb nous marcs regulatoris com els Estats Units, el Regne Unit i el Brasil.