Silence anuncia un erto per als 300 empleats de Zona Franca i Sant Boi

Silence anuncia un erto per als 300 empleats de Zona Franca i Sant Boi
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

El fabricant de motocicletes i nanocotxes elèctrics Silence va anunciar ahir als seus treballadors la seva intenció d’aplicar un expedient de regulació temporal d’ocupació (erto) fins al 30 de juny. Així ho van confirmar a EL PERIÓDICO fonts consultades de Silence. Afectarà les plantes de Zona Franca, on fa temps hi havia les instal·lacions de Nissan, i el centre de Sant Boi de Llobregat, i repercutirà en els seus més de 300 treballadors, segons quantifiquen fonts sindicals consultades. Si bé l’afectació pot ser desigual segons línies de producció o les divisions i la concreció serà objecte ara de negociació entre les parts.

El motiu oficial que els ha donat la direcció als treballadors són problemes d’estoc i insisteix que el projecte de reindustrialització no corre perill malgrat el contratemps en les produccions. Fonts del Departament de Treball confirmen que l’expedient encara no ha sigut registrat a les seves oficines i ara comencen les negociacions entre les parts. Les centrals miraran que la companyia complementi la prestació que els afectats cobraran del SEPE mentre duri la suspensió.

Notícies relacionades

Silence va ser la primera empresa especialitzada en produccions industrials que es va instal·lar als terrenys que fins al 31 de desembre del 2021 va ocupar Nissan a la perifèria barcelonina. A expenses que es concretés l’arribada d’un altre gran fabricant asiàtic –una cosa que finalment no va passar–, les administracions, el Consorci de la Zona Franca i els sindicats van apostar per donar encaix al projecte de Silence –vist llavors com a més madur empresarialment–. Dels 517.000 metres quadrats que van deixar els japonesos, el projecte fundat per Carlos Sotelo i després coparticipat per Acciona n’ocupa un 12%.

El fabricant de vehicles elèctrics es va comprometre a contractar un centenar d’empleats acomiadats per Nissan per iniciar les seves produccions de motocicletes elèctriques i nanocotxes.