Foment obre seu a Madrid per influir en l’economia espanyola

Foment obre seu a Madrid per influir en l’economia espanyola

José Luis Roca

1
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

La patronal catalana Foment del Treball va presentar ahir a Madrid la que serà la seva delegació a la capital, al capdavant de la qual hi haurà l’advocat Paco Hiraldo. Formalment, es tracta d’una delegació ubicada a Madrid de la Societat Barcelonina d’Estudis Econòmics i Socials (SBEES) de Foment del Treball, i Hiraldo serà el referent a la capital de la patronal catalana.

"Aquesta no és una qüestió de catalans sinó amb catalans", va remarcar el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, al Palau de Miraflores, on a partir d’ara queda ubicada la seu madrilenya de Foment del Treball, a només trenta metres del Congrés dels Diputats. "Els empresaris catalans volem liderar l’economia espanyola, amb modèstia, però al mateix temps amb ambició i amb moltíssima il·lusió", va dir Sánchez Llibre, que va voler emfatitzar que l’objectiu de la nova seu és promoure i liderar el debat públic econòmic i empresarial sense interferir en la tasca de lobby polític, davant el Parlament, que correspon a la patronal CEOE.

Complicitat de la CEOE

Notícies relacionades

"La influència política al Congrés dels Diputats correspon a la CEOE. Nosaltres només volem complementar la gran tasca de lobby que fa la CEOE. Aquest pas l’hem fet amb la complicitat de la CEOE i de la mà del seu president, Antonio Garamendi", va dir i va repetir Sánchez Llibre durant una roda de premsa, flanquejat pel director de l’SBEES, Félix Riera, i del delegat a Madrid de l’SBESS, Paco Hiraldo. "La Societat Barcelonina és un think tank no és un un lobby ", va reblar Sánchez Llibre.

D’entrada, la Societat ha previst un cicle de conferències i debats sobre quin ha de ser el model de les ciutats del segle XXI, que ahir va incloure una taula rodona amb els alcaldes de Barcelona, Jaume Collboni; de Madrid, José Luis Martínez Almeida, i de València, María José Català.