Els interins cessats després de no passar el procés rebran 11.000 euros

Els interins cessats després de no passar el procés rebran 11.000 euros

DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els primers 475 interins que han sigut cessats aquesta setmana després de no superar els processos extraordinaris d’estabilització convocats per la Generalitat abandonaran l’Administració amb una compensació mitjana d’11.157 euros. Aquesta és una estimació mitjana que pot oscil·lar depenent de l’antiguitat total o la categoria professional. El barem són 20 dies per any treballat, amb un límit de 12 mensualitats, segons marca la llei Iceta.

La Generalitat de Catalunya té pressupostat que haurà d’abonar 7,3 milions d’euros en compensacions als primers 475 interins que no han superat els processos d’estabilització que fa un any i mig que estan en marxa, segons va explicar ahir la secretària d’Administració i Funció Pública, Alicia Corral, en una trobada amb periodistes. Aquest pressupost en indemnitzacions –el terme tècnic és compensacions– anirà a més una vegada el Govern tanqui els processos d’estabilització entre el personal docent i sanitari, els més nombrosos dins del sector públic català.

Reprimendes d’Europa

Notícies relacionades

Les proves sobre les quals dona compte ara la Generalitat deriven de la coneguda com a llei Iceta –el seu negociador va ser l’exlíder del PSC Miquel Iceta. Aquesta va ser una llei promulgada per donar compliment a les reiterades reprimendes que li van caure des d’Europa. L’Administració espanyola estava abusant de manera sistemàtica dels interins i havia de posar-hi remei. La solució que va pactar el Govern amb els sindicats va ser posar en marxa un procés d’estabilització extraordinària per convertir en fixos aquells que portaven anys com a eventuals. I als que es quedessin fora, indemnitzar-los.

Fonts sindicals consultades expliquen que la majoria de cessats amb dret a indemnització provenen del cos d’auxiliars, cosa que equival a un C2. I que la majoria dels que no han consolidat plaça no superen els cinc anys d’antiguitat.