Jornada laboral

Treball vol que el control horari dels treballadors sigui només digital

Treball vol que  el control horari dels treballadors sigui només digital
1
Es llegeix en minuts
G. U.

El Ministeri de Treball vol que les empreses tinguin l’obligació de registrar digitalment i no d’una altra manera la jornada laboral dels seus empleats. Des del 2019 és requisit indispensable que les companyies facin un control horari i computin el nombre d’hores que cada dia fan els seus treballadors, si bé la norma no concreta mitjançant quin mecanisme poden les corporacions complir el seu deure. Ara Treball, en el marc de les negociacions per reduir la jornada laboral màxima a 38,5 hores setmanals el 2024, fa una crida a prescindir de mètodes analògics –com un full de paper– i que totes les companyies es passin al format digital.

Notícies relacionades

Fins ara la normativa i la jurisprudència posterior dels tribunals han deixat clar que qualsevol sistema de registre ha de complir amb dos requisits bàsics: ha de ser "objectiu" i "fiable". En aquest sentit, des del ministeri entenen que els mitjans en paper són "fàcilment manipulables".

La digitalització permetrà rebre de manera automàtica a Inspecció de Treball els registres. Així, els inspectors poden tenir més garanties que l’empresari no dilata l’entrega de proves per falsejar-les.