Finances

Santander eleva el dividend un 50% i llança una recompra d’accions

La remuneració total a l’accionista pels resultats de l’exercici passat pujarà a més de 5.500 milions d’euros

anabotin

anabotin / JAVIER VAZQUEZ

1
Es llegeix en minuts
I. Juárez

El consell d’administració de Banco Santander va anunciar ahir un dividend final en efectiu amb càrrec al 2023 de 9,50 cèntims d’euro per acció, que sotmetrà a votació en la pròxima junta general d’accionistes (JGA), prevista per al 22 de març. El dividend total en efectiu amb càrrec als resultats del 2023 serà de 17,60 cèntims, xifra que suposa un increment d’aproximadament el 50% en comparació amb la remuneració en efectiu amb càrrec a l’any anterior. A més, el banc ha rebut l’aprovació regulatòria per a una recompra d’accions per un import aproximat de 1.500 milions d’euros, que es llança avui .

Notícies relacionades

El dividend final en efectiu es pagarà el 2 de maig i la retribució total a l’accionista amb càrrec als resultats de 2023 pujarà a més de 5.500 milions, dada que suposa una rendibilitat equivalent d’un 10% . Una vegada finalitzada la nova recompra d’accions al juny, Santander haurà recomprat aproximadament l’11% de les seves accions des del 2021. Amb aquests pagaments, el payout de Santander (la proporció dels beneficis distribuïts als accionistes) augmenta del 40% al 50% del benefici atribuït, en línia amb la nova política de retribució als accionistes anunciada en l’Investor Day de fa un any.

Ana Botín, presidenta de Banco Santander, va assegurar que "després d’uns resultats rècord el 2023", l’entitat continua "invertint per al creixement futur, mentre que augmentem la rendibilitat per a l’accionista a més de 5.500 milions d’euros en dividends i recompres".