Comerç exterior

Les exportacions espanyoles cauen entre la desacceleració dels seus socis

Las vendes a l’estranger van baixar l’1,4% el 2023 en el conjunt d’Espanya 

Catalunya, però, va experimentar un augment del 6%

Les exportacions espanyoles cauen entre la desacceleració dels seus socis

Sara Ledo Paula Clemente

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

Las exportacions espanyoles van superar els 383.688 milions d’euros en l’acumulat de gener a desembre del 2023. És el segon millor any de la sèrie històrica –després d’un 2022 de rècord–, tot i que suposa un retrocés de l’1,4% respecte al 2022, segons l’Informe Mensual de Comerç Exterior de la Secretaria d’Estat de Comerç. El comerç exterior espanyol cedeix enmig d’un context internacional complex, marcat per la guerra d’Ucraïna i el conflicte obert a Gaza, i la desacceleració econòmica dels principals socis comercials.

"Un any excel·lent"

Notícies relacionades

Enmig d’un "complex context internacional" i alguns "xocs externs" –dit, ahir, per la secretària d’Estat de Comerç, Xiana Méndez– i en un any d’"incertesa" i diverses "dificultats de caràcter global" que, fins i tot en la llunyania, "han afectat les empreses catalanes" –va destacar, també ahir, el conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent–, Catalunya ha exportat més que mai. La comunitat ha venut a l’exterior per valor de 100.683 milions d’euros aquest any passat, un 6,1% més que l’anterior i un nou rècord absolut que contrasta directament amb la caiguda de l’1,4% amb la qual Espanya tanca el 2023 i el -3,3% que marca la zona euro.

"Ha sigut un any excel·lent des del punt de vista de les xifres, cosa que contrasta amb l’entorn", va assegurar Torrent.