Espanya i França s’alien contra la competència deslleial al camp

Espanya i França s’alien contra la competència deslleial al camp

EUROPA PRESS/R.Rubio.POOL - Europa Press - Archivo

1
Es llegeix en minuts
María Jesús Ibáñez
María Jesús Ibáñez

Periodista

ver +

El ministre d’Agricultura espanyol, Luis Planas, confia a obtenir dilluns que ve, al Consell de Ministres de la Unió Europea (UE), el suport del seu homòleg francès, Marc Fesneau, en la defensa de les denominades clàusules mirall, amb les quals els dos països aspiren a posar límit a la competència deslleial de productes cultivats fora del territori comunitari, però que moltes vegades, als seus llocs d’origen, no s’han produït sota els mateixos criteris ambientals. "No comptem encara amb una majoria qualificada per poder exigir que s’apliqui, però a més de tenir el suport de França, també tenim el del Parlament Europeu", va explicar Planas en una compareixença feta ahir al ple del Senat.

A més, el ministre portarà a Brussel·les un paquet de nou peticions de reforma amb les quals espera atendre les demandes dels agricultors i ramaders espanyols.

Notícies relacionades

Noves protestes

Després de dues setmanes de mobilitzacions, els agricultors plantegen un nou envit per portar al cor d’Espanya les seves reivindicacions, informa Celia López. L’agrupació Unió d’Unions va anunciar que avui duran a terme una concentració de 500 tractors i cent autobusos davant del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, i van assegurar que és possible que la previsió "es quedi curta".