Catalunya

CaixaBank i Caixa Enginyers prestaran banca mòbil en pobles sense sucursal

CaixaBank i Caixa Enginyers prestaran banca mòbil en pobles sense sucursal

BIEL ALIÑO / EFE

1
Es llegeix en minuts
A. S.

CaixaBank prestarà el servei de banca mòbil als 503 municipis catalans que no tenen sucursals d’entitats financeres i Caixa Enginyers en 313 més. És el resultat del concurs que va llançar a finals de l’any passat la Conselleria d’Economia amb l’objectiu de dotar d’oficines bancàries mòbils 503 poblacions que actualment no tenen oficines d’entitats financeres i en les quals viuen més de 307.553 persones. En algun dels municipis hi viuen menys de 100 persones.

Els serveis es començaran a prestar en un període d’entre sis i nou mesos en el cas de Caixa Enginyers i en nou en el de CaixaBank, segons va explicar la consellera d’Economia, Natàlia Mas, des d’Alpens, al Lluçanès, un dels municipis beneficiaris. Les dues entitats financeres van ser les úniques que es van presentar al concurs.

Notícies relacionades

El contracte té una durada de dos anys prorrogables dos més i té un import de 990.920 euros. El cost del servei serà compartit entre la Generalitat i les entitats adjudicatàries. La idea d’aquesta iniciativa és acabar amb l’exclusió financera de determinades poblacions.

Les oficines bancàries mòbils hauran de comptar amb caixer automàtic i oferiran una atenció personalitzada per retirar i ingressar diners en efectiu, domiciliar pagaments de rebuts i impostos i taxes, consultar moviments i saldos en els comptes i obtenir extractes bancaris, entre altres serveis que ofereixen els bancs a les seves oficines. S’haurà de garantir un servei d’almenys un dia al mes en cada municipi. A les localitats de fins a 250 habitants s’hi hauran de mantenir almenys mitja hora i en les que tenen més nombre d’habitants no podran estar-hi menys d’una hora. Les entitats podran visitar entre tres i sis poblacions per jornada laboral. Els municipis coberts per les dues entitats financeres disposaran de dos dies al mes de servei, cada un d’aquests per part d’una de les entitats.