Lluita contra el frau

Hisenda avisa els autònoms: aquestes són les inspeccions per vigilar moviments i comptes

L’Agència Tributària controla els comptes de pimes i autònoms a través de vuit grups d’inspecció

Hisenda avisa els autònoms: aquestes són les inspeccions per vigilar moviments i comptes
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

En el balanç d’actuacions dutes a terme el 2022, l’Agència Tributària ha publicat que l’any passat va fer 1,9 milions de visites i comprovacions sobre comptes de contribuents, i ha especificat que, de totes aquestes, 700.000 van ser a treballadors autònoms i petits negocis.

El 2023, l’Agència continuarà la lluita contra el frau i els errors, i és per això que continuarà les actuacions de control sobre les activitats econòmiques d’autònoms i petites empreses, les quals s’actualitzen i milloren cada any.

Aquestes comprovacions s’agrupen aquest any en 8 tipologies: control d’activitats econòmiques, control de l’aplicació de la normativa, comprovacions formals, anàlisi patrimonial i societària, ocultació d’activitat i abús de formes societàries i actuacions d’anàlisi de la informació.

Notícies relacionades

Segons dades del Ministeri de Treball, corresponents al mes d’abril passat, a Espanya hi havia 3.335.194 treballadores i treballadors autònoms.

Evitar l’economia submergida, l’ocultació de vendes; reparar defectes formals en factures i impedir programes de doble facturació o estafes amb l’IVA no declarat, entre els objectius d’aquesta vigilància a autònoms i pimes que practica aquest organisme pertanyent al Ministeri d’Hisenda que és l’Agència Tributària.