Google acusa una empresa de BCN de fabricar virus espia per a governs

Google acusa una empresa de BCN de fabricar virus espia per a governs
1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Google acusa una empresa de Barcelona de desenvolupar eines d’espionatge que governs de tot el món utilitzen per vigilar les seves víctimes. Segons l’última investigació del gegant tecnològic nord-americà es tracta de Variston, una start-up especialitzada en tecnologia espia que va ser fundada a la capital catalana el 2018 per Ralf Wegener i Ramanan Jayaraman. Poc després, va adquirir Truel IT, una firma d’investigació que proporciona "capacitats exclusives" per a atacs de dia zero, el tipus d’agressió informàtica que ha detectat Google.

Notícies relacionades

L’informe explica que el virus informàtic desenvolupat per Variston va ser utilitzat a Indonèsia per explotar vulnerabilitats fins ara desconegudes del sistema operatiu que utilitzen els productes d’Apple, principalment els iPhone. Google va detectar un grup de hackers que enviava SMS amb un enllaç maliciós que infectava els mòbils de les víctimes.

Google no especifica qui era el client governamental de Variston en el ciberatac detectat a Indonèsia. Amb tot, l’informe assenyala que Variston col·laboraria amb "diverses organitzacions per desenvolupar i distribuir programes espia".