Perspectives econòmiques

L’OCDE apuja a l’1,5% la previsió de creixement d’Espanya aquest any

L’organisme internacional millora una dècima la seva estimació per al PIB el 2024 i manté en un 2% el càlcul per al 2025

L’OCDE apuja a l’1,5% la previsió de creixement d’Espanya aquest any
1
Es llegeix en minuts
Enric Bonet

La previsió d’una frenada en l’economia espanyola s’estabilitza. L’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) ha augmentat lleugerament fins a l’1,5% el creixement previst aquest any del producte interior brut (PIB) d’Espanya, que va créixer un 2,5% el 2023. Després d’haver rebaixat en cinc dècimes aquesta mateixa dada al novembre, aquest organisme internacional millora de l’1,4% a l’1,5% la seva estimació per al PIB espanyol, segons les seves últimes previsions publicades ahir.

Com la resta dels principals països de la UE, Espanya patirà un fort alentiment, sobretot a causa de les polítiques monetàries del Banc Central Europeu –elevats tipus d’interès– per frenar la inflació. Aquest serà probablement l’any amb menys creixement del PIB espanyol des de 2014, eludint el 2020 marcat per la pandèmia del coronavirus i el confinament.

Bona resistència

Notícies relacionades

Les previsions de l’OCDE van en la mateixa línia que altres publicades recentment pel Banc d’Espanya o el centre de reflexió Funcas, però resulten clarament inferiors a l’objectiu del 2% fixat pel ministre d’Economia espanyol, Carlos Cuerpo. En canvi, l’organisme internacional, amb seu a París, sí que preveu una pujada del 2% del PIB espanyol per al 2025, la mateixa estimació que feia al novembre.

Malgrat la més que probable desacceleració, el PIB espanyol resisteix molt millor l’actual conjuntura que els principals països de la Unió Europea.

Temes:

OCDE