Saló tecnològic

El Mobile preveu que atraurà 95.000 visitants a Barcelona

L’organització calcula que superarà l’impacte econòmic de 471 milions del 2023

El Mobile preveu que atraurà 95.000 visitants a Barcelona

Carles Planas Bou

1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Torna el l Mobile World Congress (MWC). Una de les fires tecnològiques més grans del món torna a Barcelona del 26 al 29 de febrer, quan la capital catalana es convertirà en epicentre de les últimes novetats del sector. "El congrés és molt més que el mòbil, és la transformació digital de cada vegada més indústries", va explicar ahir Mats Granryd, director general de GSMA, organitzadora del Mobile. "Barcelona ha tingut un rol crucial per a la indústria tecnològica".

Tot i que la telefonia tindrà una presència destacada a la Fira Gran Via de Barcelona, els temes que marcaran aquesta edició seran la intel·ligència artificial (IA), la computació al núvol, el 5G i la connexió de sectors que van de la mobilitat a la salut, passant per les finances i l’entreteniment. Per això, es comptarà amb la participació de més de 2.400 empreses, entre elles gegants com Amazon Web Services, Google, IBM, Huawei, Meta, Microsoft, Samsung i T-Mobile.

Notícies relacionades

L’any passat, el MWC va congregar més de 88.500 visitants de 202 països. Per a aquesta edició, l’organització estima que la fira podria arribar als 95.000, una lleugera millora que, tot i així, no aconseguiria atrapar els 109.000 congressistes reunits el 2019. Tot i que no va esmentar quin impacte econòmic tindrà el Mobile d’aquest any per a Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat ni quants llocs de treball generarà, sí que van donar a entendre que se superaran els 471 milions d’euros de l’any passat.

La presentació d’aquesta edició no va comptar ahir amb la presència del carismàtic John Hoffman, conseller delegat de GSMA.