Sánchez insta les empreses a evitar la rivalitat amb el Govern

El cap de l’Executiu ofereix a Davos col·laboració als representants empresarials. Galán i Del Pino, entre altres, es reuneixen amb el president.

Sánchez insta les empreses a evitar la rivalitat amb el Govern

Rosa María Sánchez Iván Gil

1
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

El president del Govern, Pedro Sánchez, va fer ahir una crida pública als empresaris pertal que "s’impliquin" en el desenvolupament econòmic i social del país i per superar la lògica de "rivalitat sistèmica" entre Govern i empreses que sovint fomenten "determinats mitjans de comunicació i partits radicals".

En la seva intervenció al saló plenari del Fòrum Econòmic Mundial (WEF, per la seva sigla en anglès) que se celebra a Davos, Sánchez va presentar el Govern com l’aliat dels empresaris.

Trobada informal

"El Govern d’Espanya és el seu aliat", va afirmar en un acte a què estaven convocats representants empresarials espanyols com Ana Botín, presidenta de Banco Santander; José María Álvarez-Pallete, president i conseller delegat de Telefónica; Ignacio Sánchez Galán, president i conseller delegat d’Iberdrola; Carlos Torres, president de BBVA; Josu Jon Imaz, conseller delegat de Repsol; Francisco Reynés, president i conseller delegat de Naturgy; Rafael del Pino, president executiu de Ferrovial; José Manuel Entrecanales, president d’Acciona; Maarten Wetselaar, conseller delegat de Cepsa, i José Luis Blanco, conseller delegat de Nordex.

Notícies relacionades

Aquests mateixos representants empresarials estaven convocats immediatament després a una breu trobada informal amb Pedro Sánchez en un hotel, dins del perímetre on es desenvolupen les activitats del Fòrum Econòmic Mundial a l’estació alpina de Davos. Ana Botín es va acostar a saludar Sánchez abans d’aquesta trobada, ja que ella havia de participar en un altre acte a la mateixa hora. Sí que hi va assistir Hector Grisi, CEO del Santander. La trobada amb la dotzena de representants empresarials que van acudir a la reunió es va desenvolupar "en un ambient de cordialitat", segons fonts de La Moncloa, que van destacar la presència de Del Pino i de Sánchez Galán després que aquests refusessin anar l’any passat a una cita similar.

El Govern vol estendre el paper de l’Estat en empreses estratègiques després d’haver aprovat que la SEPI (Societat Estatal de Participacions Industrials) adquireixi fins al 10% de Telefónica. Pedro Sánchez va donar compte d’aquestes intencions en una entrevista a Bloomberg, apuntant als sectors de Defensa, ciberseguretat i intel·ligència artificial. "És important que enfortim la relació pública i privada per afrontar aquests reptes comuns", va justificar.