Trobada a Suïssa

Sánchez es reunirà amb Gates i grans tecnològiques a Davos

El president promourà Espanya com a destí d’inversió davant directius de Cisco, Qualcomm i Siemens Energy, entre d’altres

L’agenda oficial no inclou cap cita bilateral amb altres caps d’Estat o de Govern

Sánchez es reunirà amb Gates i grans tecnològiques a Davos

Rosa María Sánchez

2
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

El president del Govern, Pedro Sánchez, participarà per cinquena vegada al Fòrum Econòmic Mundial (WEF per la seva sigla en anglès) que, en la seva 54a edició, se celebrarà al llarg d’aquesta setmana, fins al pròxim dia 19. L’agenda oficial del president d’aquest any a Davos no inclou, en aquesta ocasió, cap reunió bilateral amb cap dels al voltant de 60 caps d’Estat o de Govern que preveuen participar aquest any en el Fòrum Econòmic. No obstant, la Moncloa sí que ha configurat una atapeïda agenda de reunions del president amb representants de multinacionals tecnològiques i d’entrevistes en mitjans periodístics internacionals.

Entre les trobades, està prevista una cita amb Bill Gates, copresident de la Fundació Bill & Melinda Gates, dimecres al matí. Per a les tot just 24 hores que Sánchez passarà a Davos (entre dimarts i dimecres) també s’han programat trobades amb presidents, consellers delegats o directius de Cisco, Qualcomm, Siemens Energy, Sanofi, Google i Fujitsu. També està prevista la participació de Sánchez en un sopar organitzat per Cisco amb un reduït grup de líders polítics i empresarials dimarts a la nit.

Segons fonts de la Moncloa, com en anteriors edicions del Fòrum Econòmic Mundial, aquestes trobades estan encaminades a promoure Espanya com a destí d’inversió per a aquestes multinacionals. Expliquen que Sánchez defensarà la favorable evolució de l’economia espanyola malgrat l’actual context d’incertesa geopolítica i de desacceleració global de l’activitat i del comerç mundial.

Per part del Govern espanyol, també està prevista la participació en diverses reunions a Davos dels ministres d’Exteriors, José Manuel Albares; d’Economia, Carlos Cuerpo, i de Transformació Digital, José Luis Escrivá. L’exvicepresidenta espanyola Nadia Calviño participarà en aquesta ocasió a Davos en la seva nova condició de presidenta del Banc Europeu d’Inversions.

D’entrada, no existeix cap reunió formal programada del president del Govern amb els representants de multinacionals espanyoles presents a Davos. En tot cas, com ha passat en anteriors edicions del WEF, sí que existirà un espai per a la conversa amb tots ells després de la intervenció de Sánchez, d’uns 30 minuts, al saló plenari del centre de Congrés de Davos, dimecres a la tarda.

Notícies relacionades

Representació espanyola

En principi, la representació empresarial espanyola al Fòrum Econòmic Mundial inclourà, entre d’altres, l’assistència d’Ana Botín, presidenta de Banco Santander; José María Álvarez-Pallete, president i conseller delegat de Telefónica; Ignacio Sánchez Galán, president i conseller delegat d’Iberdrola; Carlos Torres, president de BBVA; Josu Jon Imaz, conseller delegat de Repsol; Francisco Reynés, president i conseller delegat de Naturgy; Rafael del Pino, president executiu de Ferrovial, i Maarten Wetselaar, conseller delegat de Cepsa.