Fòrum Econòmic

Els experts preveuen que l’economia mundial es debiliti el 2024

Els experts preveuen que l’economia mundial es debiliti el 2024

EFE/Pool Moncloa/Borja Puig de la Bellacasa*

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

La incertesa que va dominar les perspectives econòmiques durant l’últim any es mantindrà durant el present any 2024, malgrat que els pitjors auguris sobre la inflació no s’han complert. Les condicions financeres més estrictes i les tensions geopolítiques auguren un debilitament de l’economia mundial durant aquest any, sobretot en el cas d’Europa, segons coincideixen més de mig centenar d’economistes en cap de tot el món en una enquesta realitzada pel Fòrum Econòmic Mundial.

"Les últimes perspectives dels economistes en cap ressalten la naturalesa precària de l’entorn econòmic actual", afirma en un comunicat la directora general del Fòrum Econòmic Mundial, Saadia Zahidi, que des d’ahir i fins divendres vinent 19 acull a la localitat suïssa de Davos més de 2.800 líders polítics, econòmics, empresarials, científics i socials de 120 països per debatre sobre la manera d’adaptar el model capitalista als desafiaments globals.

Notícies relacionades

A l’enquesta, més de la meitat dels interrogats (56%) han coincidit que l’economia global es debilitarà aquest any, mentre que el 43% preveu que es mantingui sense canvis. A més, la majoria creu que els mercats laborals (77%) i les condicions financeres (70%) es relaxaran durant l’any vinent.

"Enmig d’una divergència cada vegada més gran, la resiliència de l’economia mundial es continuarà posant a prova durant l’any vinent. Tot i que la inflació global està disminuint, el creixement s’està estancant, les condicions financeres continuen sent estrictes, les tensions globals s’estan aprofundint i les desigualtats estan augmentant, cosa que posa en relleu la necessitat urgent de cooperació global per generar impuls per a un creixement econòmic sostenible i inclusiu", afegeix.

Temes:

Davos