BIST Forum 2024

Aragonès promet alleujar els tràmits de la transferència tecnològica

El president també es proposa millorar el pressupost destinat a investigació

Aragonès promet alleujar els tràmits de la transferència tecnològica

Albert Mollón / BIST

1
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

Tenint en compte el discurs amb què el president Pere Aragonès va inaugurar el BIST Forum 2024, l’Administració catalana és plenament conscient del potencial i la importància del teixit investigador català. "Tenim un dels ecosistemes d’innovació més potents i amb més potencial del sud d’Europa", va dir. "Tenim indicadors molt positius de la producció científica i del potencial de producció científica que hi ha en l’ecosistema del nostre país, i això ens ha d’estimular a continuar donant resposta a tots els reptes i dificultats de futur", va assegurar. Entre aquests, alleujar la càrrega burocràtica de la transferència tecnològica i millorar el pressupost destinat a investigació.

El president es va comprometre a treballar en aquestes tasques que sap pendents per "consolidar Catalunya com una nació de ciència" i "millorar les condicions de treball de tots els científics, investigadors i professionals vinculats a l’ecosistema". Sobretot perquè, segons Aragonès, un dels elements més importants de la ciència és que els seus avenços arribin a la societat i a l’economia. "L’obligació i convicció que tenim les administracions públiques –va remarcar, també, l’alcalde de Barcelona Jaume Collboni– és generar marcs estables en el temps que permetin desenvolupar aquests projectes i garantir el finançament".

Notícies relacionades

Advocar per tot això és, de fet, un dels objectius que persegueix l’associació de centres d’investigació que organitza aquest primer fòrum en què van participar Aragonès i Collboni. El Barcelona Institute of Science and Technology (BIST) és un organisme publicoprivat de cooperació científica format per set centres d’investigació de la comunitat (CRG, IBEC, ICFO, ICIQ, ICN2, IFAE i IRB), que aglutinen 2.600 professionals i que han sigut origen de la creació d’unes 40 empreses.

"Això no ha sortit del no-res: és remarcable el que ha aconseguit el sector de la investigació des de la restauració de la democràcia, i el mèrit recau en les institucions d’investigació i en els successius governs", va reconèixer el president del BIST, Andreu Mas-Colell.