Iberia cancel·la 444 vols per Reis per la vaga del personal a terra

La companyia ofereix un canvi de data o el reemborsament als 45.641 passatgers afectats per la suspensió dels dies 5, 6, 7 i 8 de gener

Iberia cancel·la 444 vols per Reis per la vaga del personal a terra

Sara LEDO

2
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Iberia ha cancel·lat 444 vols durant els dies 5, 6, 7 i 8 de gener, que coincideix amb la festivitat de Reis i el retorn de milers de persones als seus llocs de treball o de residència per la vaga convocada pels treballadors del servei de terra de la companyia. En total, es calcula que uns 45.641 passatgers es veuran afectats per la suspensió dels seus vols, a qui la companyia ofereix el canvi de data del bitllet o el reemborsament de l’import pagat, segons informa en un comunicat.

Els sindicats CCOO i UGT –als quals s’ha sumat també USO– han convocat quatre dies de vaga en el servei a terra d’Iberia (handling) per reclamar un pla de viabilitat que garanteixi el futur d’aquest negoci dins de l’aerolínia espanyola. La protesta es produeix després que Iberia perdés el servei de terra a vuit dels principals aeroports del país.

Els 444 vols estan repartits en les tres principals marques de l’empresa a Espanya: 270 corresponen a Iberia, 64 a Iberia Express i 110 a Air Nostrum. En el cas de la primera, els vols cancel·lats són el 24% de les 1.106 operacions que la companyia aèria tenia programades per al període de vaga.

Trajectes llargs

D’aquesta manera, l’empresa operarà 836 vols en aquells quatre dies d’aturada. Entre aquests, es mantenen pràcticament totes operacions de llarg radi (incloses les de Level). De les 270 cancel·lacions previstes per a aquell període, el 51% seran vols domèstics i el 49% vols europeus.

D’altra banda, en el cas de la marca Iberia Express les cancel·lacions representen el 12% dels vols que tenia programats durant les dates en què els sindicats han convocat la vaga reivindicativa, mentre que als avions d’Air Nostrum assoleix el 28%.

Caos als aeroports

Els passatgers que tinguin reservats vols afectats per la protesta per als dies 5, 6, 7 i 8 de gener poden sol·licitar des d’ahir la modificació de la data del seu viatge o el reemborsament de l’import pagat pels bitllets d’avió, segons va informar ahir l’empresa en un comunicat. Mentre que aquells clients amb vols no afectats directament per la vaga podran canviar la data del viatge o sol·licitar un bo.

Notícies relacionades

Els canvis es poden fer a través de la mateixa pàgina a internet d’Iberia, de les agències de viatge en què s’hagi fet la compra del passatge o del centre d’atenció al client del qual disposa la companyia aèria.

Però no només això. Iberia també ha advertit a tots els passatgers que viatgin durant aquestes dates davant dels "previsibles problemes que es produiran als aeroports amb motiu de la vaga" i els recomana que facin el check-in amb temps des de la seva pàgina web. Així mateix, la companyia recomana als viatgers que volin que acudeixin a l’aeroport "amb més temps de l’habitual".