Iberdrola modernitza els aerogeneradors de quatre parcs eòlics

Els aerogeneradors de la Serra del Tallat, el dia de la inauguració oficial, el 15 de febrer del 2008.

Els aerogeneradors de la Serra del Tallat, el dia de la inauguració oficial, el 15 de febrer del 2008. / EFE / JAUME SELLART

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

La màgia de la repotenciació porta Iberdrola a reduir en 200 el nombre d’aerogeneradors de quatre parcs eòlics terrestres, situats a Galícia i Castella-la Manxa, però elevar la seva producció d’energia d’aquestes instal·lacions en un 30% de mitjana. La repotenciació suposa substituir les velles turbines d’un parc per models nous, més eficients i potents, de manera que es produeix més energia amb menys impacte.

El fenomen, del qual hi ha poques mostres encara a Espanya, serà cada vegada més habitual, ja que la majoria d’aerogeneradors instal·lats a Espanya compleixen en els pròxims anys el final de la seva vida útil, i s’hi sumen uns 150 milions d’euros en ajudes repartits pel Ministeri per a la Transició Ecològica dins del programa Repotenciació Circular, al qual s’han acollit els quatre parcs d’Iberdrola.

Més amb menys

En concret, les màquines utilitzades per l’elèctrica que dirigeix Ignacio Sánchez Galán comptaran amb una potència unitària que multiplica per fins a sis vegades la dels primers aerogeneradors instal·lats per la companyia fa més de dues dècades.

Notícies relacionades

En el cas dels parcs de Galícia, el nombre d’aerogeneradors es redueixen en 82. Així, el parc eòlic Muras, posat en marxa el 1998 a Lugo, passarà de tenir 74 aerogeneradors de 660 kW a 11 de 4,3 MW. Mentrestant, el parc Serra da Panda de 18,5 MW, operatiu des del 2002 i ubicat a la Corunya, reduirà en 19 el seu nombre d’aerogeneradors, passant dels 24 actuals a tres. Aquest parc genera prou energia verda per cobrir les necessitats energètiques de 12.600 famílies.

A Espanya, la companyia amb gairebé 200 instal·lacions de parcs eòlics en 13 comunitats autònomes, amb una potència instal·lada total que arriba als 6.550 MW, prou quantitat per proveir milers de llars, i amb una capacitat de producció neta de 7.405 GWh.

Temes:

Iberdrola