Vaga parcial a Amazon durant el Cyber Monday a tots els centres d’Espanya
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El sindicat CCOO ha convocat vaga parcial a tots els centres d’Amazon a Espanya durant els dies 27 i 28 de novembre. Les aturades coincideixen amb la jornada de descomptes del Cyber Monday i també poden dificultar les operacions de devolució de productes adquirits la setmana anterior, durant el Black Friday. La central crida els empleats de la multinacional logística a parar durant una hora en cada un dels torns per protestar contra «la insuficient protecció de la salut laboral que pateix la plantilla», a més d’altres demandes salarials.

El gegant logístic Amazon dona feina a través dels seus 30 centres repartits per tot el país a uns 20.000 treballadors. Actualment els seus magatzems estan immersos en una de les èpoques de més activitat de tot l’any, acumulant estoc per cobrir els pics de demanda previstos per a aquestes dates i mirant també a les compres nadalenques.

Els sindicats són conscients que una convocatòria d’aturades pot afectar la capacitat del gegant per complir els compromisos amb els clients i hi actuen en conseqüència.

Notícies relacionades

CCOO es queixa de problemes en matèria de seguretat laboral. «Hem comprovat, junt amb Inspecció del Treball, que el sistema de Gestió d’Accidents i Incidents, implantat per Amazon, està ocultant possibles fallades en les mesures de seguretat», afirma la central al seu comunicat.

I també reclama millores en matèria de salaris, ja que considera que Amazon exigeix als empleats donar «el màxim» i que a ells els paga «el mínim». Amazon aplica una política salarial de pagar a cada província o comunitat autònoma el sou del conveni col·lectiu de referència.