Foment i Pimec reclamen al Govern que activi palanques per revertir la desacceleració de l’economia
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les patronals catalanes més representatives, Foment del Treball i Pimec, han coincidit a reclamar al nou Govern de Pedro Sánchez que prioritzi les inversions i polítiques que impulsin el creixement de l’economia. Sobretot en la conjuntura actual, en la qual el PIB es troba en un procés de desacceleració, igual que la majoria d’economies occidentals. Les dues entitats també han insistit a reclamar al Govern més celeritat i compliment de les execucions pressupostàries en matèria d’infraestructures, per així anar pal·liant el dèficit històric que arrossega Catalunya d’executius de diferent signe polític.

Foment ha instat l’Executiu a buscar la complicitat de patronals i sindicats per a les seves noves reformes econòmiques. «El consens en les polítiques socials i econòmiques serà important, així com el manteniment del marc del diàleg social», ha manifestat en el seu comunicat.

Pimec, per la seva banda, demana pas i veu en aquest diàleg social, amb l’objectiu de dir la seva en la manera en què s’aplicarà, per exemple, la rebaixa de la setmana laboral a 37,5 hores. I recorda a la coalició que, en el seu programa per a la legislatura, es va comprometre a augmentar el pes de les pimes en el diàleg social.

Notícies relacionades

L’entitat presidida Josep Sánchez Llibre ja avança que presentarà batalla contra la intenció de l’Executiu de consolidar els impostos extraordinaris a les grans fortunes o a la banca i les energètiques. «No ajuden a fer-nos competitius i cal homogeneïtzar amb la UE, on no existeixen aquests tributs», ha destacat en el seu comunicat.

Per la seva banda, la patronal presidida per Antoni Cañete reclama avenços per combatre la morositat, amb l’objectiu de reduir els terminis de pagament en les operacions comercials. Així com «facilitar l’accés al crèdit i a projectes estratègics per a les pimes», impulsant pertes a escala territorial.