Telecomunicacions

Zegona estudia fusionar a Espanya Vodafone amb MásMóvil si fracassa l’operació amb Orange

Zegona estudia fusionar a Espanya Vodafone amb MásMóvil si fracassa l’operació amb Orange

EPE

2
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Nou capítol en la revolució que comença a sorgir, tot i que encara de forma incipient, en el sector de les telecomunicacions a Espanya. El fons britànic Zegona, que va anunciar dimarts la compra de Vodafone España per 5.000 milions d’euros, considera la possibilitat de fusionar-lo amb MásMóvil si fracassa l’operació entre aquesta última i Orange, segons una informació enviada al regulador britànic el 31 d’octubre.

«Si la fusió entre Orange i MásMóvil no es completa, podria ser possible assolir un acord per fusionar el grup ampliat –Vodafone España, gestionat per Zegona– amb MásMóvil, fet que podria generar importants oportunitats per aconseguir sinergies similars entre MásMóvil i el (citat) grup ampliat», exposa el fons en un document avançat per ‘Expansión’.

Zegona creu que en aquest cas no estaria subjecta a l’aprovació de competència europea perquè tant MásMóvil com la ‘nova’ Vodafone España tindrien les seves operacions a Espanya. La firma afegeix que l’objectiu de les sinergies en la fusió entre Orange i MásMóvil se situa en uns 450 milions d’euros anuals.

Pendent de Brussel·les

La fusió entre Orange i MásMóvil està pendent de l’aprovació per part de la Comissió Europea, amb els denominats ‘remedies’ –els actius de què haurien de desprendre’s les dues companyies– com un dels serrells per conèixer. L’operadora romanesa Digi podria aconseguir aquests ‘remedies’, però això mantindria el nombre de grans operadors del mercat igual que fins ara: quatre.

Notícies relacionades

És a dir, el mercat canviaria perquè l’operadora formada per Orange i MásMóvil aspira a ser la primera en nombre de clients, per davant de Telefónica, però la mida no. I aquest és un dels principals objectius de les companyies: reduir el nombre d’operadors per països per crear grans campions europeus i competir amb els Estats Units i la Xina. Amb tot, l’aprovació per part de Brussel·les seria vista com un avanç en la integració per part de les telecos europees perquè la Comissió Europea ha sigut sempre molt reticent a reduir el mercat.

Tornada a començar

Vodafone ja va sonar a les quinieles per unir el seu negoci amb el de MásMóvil, abans que s’anunciés la fusió entre aquesta i Orange a principis de març de l’any passat, tot i que finalment aquesta operació mai va arribar a bon port. A més, un any MásMóvil va llançar una opa sobre Euskaltel, companyia que va adquirir com a propietària de Telecable, el 2015, i en la qual va arribar a tenir una participació del 21,4%, i es va convertir la seva accionista més gran fins a la compra per part de MásMóvil el 2021.