Camioners

Transportistes espanyols denuncien atacs a França contra els seus camions

Els viticultors francesos s’han organitzat a Narbona per portar a terme una operació sorpresa i frenar les importacions de vi espanyoles

Transportistes espanyols denuncien atacs a França contra els seus camions

Lorena Sopêna - Europa Press - Archivo

1
Es llegeix en minuts

La Confederació Espanyola de Transport de Mercaderies (CETM), principal patronal de transportistes del país, ha denunciat una sèrie d’atacs produïts a la frontera francesa contra camions que importaven productes espanyols.

Aquest mateix dijous, 19 d’octubre, els viticultors francesos s’han organitzat a Narbona per portar a terme una operació sorpresa i frenar les importacions de vi espanyoles, segons ha informat la patronal.

Els manifestants han parat els camions a l’A-9 al pas fronterer de Le Boulou, els han bloquejat l’accés i, posteriorment, han buidat alguns vehicles i els han destrossat la mercaderia, incloent-hi cisternes de vi.

Els Mossos d’Esquadra estan treballant en col·laboració amb la Gendarmeria francesa i desviant els vehicles pesants a la Jonquera, però CETM considera que aquesta actuació resulta «insuficient».

Per això, ha demanat a les autoritats que vetllin perquè no es produeixin aquest tipus d’atacs i que portin a terme les actuacions necessàries perquè els causants deixin d’actuar «amb total impunitat»

«Han de respondre davant la llei i pagar pels actes que estan cometent. A més, cal recordar que davant qualsevol manifestació ha de respectar-se el dret a la lliure circulació de viatgers i mercaderies», ha defensat.

Notícies relacionades

A causa d’aquesta manifestació a Le Boulou, la circulació de l’AP-7 ha sigut tallada cap a les 11.50 hores entre Figueres (Girona) i França en sentit nord.

Segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT), s’hi ha habilitat una desviació obligatòria per la sortida 3 de Figueres Nord. El tall afecta un tram de 20,50 quilòmetres entre la ciutat gironina i el municipi francès de Llers.

Temes:

Figueres França