Santacreu és elegit president de la Cambra i posa fi a 4 anys d’independentisme

Quique García / EFE

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Josep Santacreu, líder de la candidatura Va d’Empresa, ha sigut elegit president de la Cambra de Comerç de Barcelona per als pròxims quatre anys. No hi ha hagut sorpreses en el resultat de la votació i l’exconseller delegat de DKV Seguros ha aconseguit prou suports per ser investit.

El nou president gestionarà una entitat empresarial de règim públic, amb un pressupost anual de 24,6 milions d’euros. I ha sortit elegit en un procés electoral en el qual ha votat el 2,8% d’electors. Tota empresa o autònom amb seu social a la província de Barcelona tenia dret a vot.

La victòria de Santacreu posa fi a un parèntesi de quatre anys de govern independentista a l’entitat empresarial, una vegada la llista impulsada per l’ANC va donar la sorpresa el 2019. Santacreu ha promès una cambra «no influïda per cap institució externa», amb voluntat de «recuperar el prestigi i la rellevància» que considera que ha perdut durant aquests últims quatre anys.

L’equip de govern de Santacreu el completen com a vicepresidents Eloi Planes (Fluidra), Martina Font (Packaging Group) i Miquel Martí (Moventia). Xavier Comerma, director territorial del Banc Sabadell, n’és el nou tresorer.

Les vocalies les completaran Marta Angerri, Joan Nogues, Salvador Vendrell, Xavier Pujol, Emma Gumbert i Enric Bordas, tots de la llista encapçalada per Santacreu.

Ple sense sorpreses

Notícies relacionades

La votació que ha obert aquest dilluns l’àrbitre electoral i secretari d’Empresa de la Generalitat, Albert Castellanos, ha seguit el guió d’un mer tràmit. «Teva és la responsabilitat», li ha reconegut el vicepresident sortint, Toni Fitó, de la candidatura d’Eines de País.

Aquesta va ser una de les dues llistes que es van presentar als comicis celebrats entre el 2 i el 15 de setembre. Va d’Empresa, la guanyadora dels comicis i liderada per Santacreu, i Eines de País, impulsada per l’ANC i que ostentava el govern. El resultat final de les votacions va ser 26 cadires per a la primera, 21 per a la segona. No hi ha hagut sorpreses i les empreses que s’hi van presentar recolzant una candidatura han sigut conseqüents i Mònica Roca ha cedit el testimoni a Josep Santacreu.